CRNAC U BELOJ KOŠULJI.




Da sva čula uživaju. Sreća, sreća, radost!

Sastojci
Kora
4 žumanca
200 g šećera
150 g margarina
200 ml mleka
3 supene kašike kakao praha


1 kesica praška za pecivo 
200 g brašna

Fil
4 belanca
200 g šećera

Glazura
3 supene kašike mleka
200 g šećera
2 supene kašike kakao praha
100 g margarina

Priprema
Umutiti margarin sa šećerom i jajima. Zatim dodati ostale sastojke pa sve dobro umutiti.
Peći udobro podmazanom i brašnom posutom plehu. Belanca prvo dobro umutiti.
Zatim dodati šećer pa i to dobro umutiti.Potom kuvati na pari 20 minuta.
Penu odmah mazati na koru. Belanca preliti sa glazurom.
U šerpici skuvati glazuru od navedenih sastojaka.
Ostaviti 15-tak minuta da 



se malo ohladi,uz povremeno mešanje da se ne bi uhvatila korica.
Tako ohlađenu i do pola zgusnutu glazuru sipati preko kolača.
Neće se razliti kao kada je još skroz vruća.

Posluživanje
Poslužiti nedeljom popodne,kada je porodica na okupu,a četvrta sveća upaljena na adventskom vencu...Prijatno,i prijatno popodne
coolinarika.com