Biskvit kojem sam ostala vjerna vec godinama :)
Sastojci
Cokoladni biskvit
· 200 g maslaca-sobne temperature
· 200 g secera
· 3 jaja
· 2 1/2 kasike kakaa ili 3 cokolade
· 2 kasikice praska za pecivo
Cokoladni biskvit
· 200 g maslaca-sobne temperature
· 200 g secera
· 3 jaja
· 2 1/2 kasike kakaa ili 3 cokolade
· 2 kasikice praska za pecivo
· 1 1/2 dl toplog mlijeka
· 200 g brasna
Krema:
· 200 g cokolade za kuhanje
· 200 g maslaca
· 150 g secera u prahu
· 4 kasike tople crne kafe
· Likera od kafe za natapanje biskvita.
Priprema
Maslac i secer umiksati pjenasto.
Dodavati jedno po jedno jaje, svaki put kad dodamo jaje dobro izmiksati.
Dodati kakao ili rastopljenu cokoladu, mlijeko, brasno sastavljeno sa praskom za pecivo.Sve dobro zamjesati i peci u kalupu oblozenom pek papirom.
Pece se na 200*C/50 min. (temperatura se moze smanjiti malo posle 20-ak min)
Biskvit ohladiti i prerzati ga na tri djela.Filovati po zelji.
Ja sam radila kremu sa
cokoladom, maslacem, kafom, secerom u prahu.Biskvit sam natapala sa likerom od kafe!
Za kremu rastopiti cokoladu i ohladiti.
Maslac i secer dobro umiksati, dodati kafu i cokoladu sve zajedno promjesati i filovati kolac.
coolinarika.com
Krema:
· 200 g cokolade za kuhanje
· 200 g maslaca
· 150 g secera u prahu
· 4 kasike tople crne kafe
· Likera od kafe za natapanje biskvita.
Priprema
Maslac i secer umiksati pjenasto.
Dodavati jedno po jedno jaje, svaki put kad dodamo jaje dobro izmiksati.
Dodati kakao ili rastopljenu cokoladu, mlijeko, brasno sastavljeno sa praskom za pecivo.Sve dobro zamjesati i peci u kalupu oblozenom pek papirom.
Pece se na 200*C/50 min. (temperatura se moze smanjiti malo posle 20-ak min)
Biskvit ohladiti i prerzati ga na tri djela.Filovati po zelji.
Ja sam radila kremu sa
cokoladom, maslacem, kafom, secerom u prahu.Biskvit sam natapala sa likerom od kafe!
Za kremu rastopiti cokoladu i ohladiti.
Maslac i secer dobro umiksati, dodati kafu i cokoladu sve zajedno promjesati i filovati kolac.
coolinarika.com