Sastojci
Biskvit:
· 30dagšećera u prahu
· 30dagbrašna oštrog
· 6 žumanjaka
· 9 žlicavode
· 6 bjelanjaka
· 1/2praška za pecivo
Krema:
· 1jaje
· 20 dag šećera u prahu
· 12dagčokolade za kuhanje
· 250 gmargarina
Ostali sastojci:
· 1 dlruma
· 1 dl soka od naranče,
· višnje, ribizla
· 4-5 žlica kiselkaste marmelade(naranča,marelica,visnja,ribizl)
· 2 lista oblatne (tena)
Priprema
Za biskvit pjenasto miksati žutanjke i šećer, dodati naizmjence, žlicu po žlicu brašno pomješano sa praškom za pecivo i vodu uz stalno miksanje srednjom brzinom. Na kraju lagano umješati pjenjačom snijeg od bjelanjaka. Smjesu izliti u tepsiju veličine oblatne , namašćenu i posipanu brašnom te peći na temp. 175°C. Ohlađeni biskvit razrezati na pola.
Za kremu jaje i šećer pjenasto izmiksati i staviti u mikrovalnu na 2 min. Izavditi iz mikrovalne i odmah podjeliti na dva djela. U jedan dio umješati omekšanu čokoladu i ohladiti i žutu i smeđu kremu. Kad je hladno umiksati u svaku kremu pola margarina.
Slaganje kolača: Oblatne sa glatke strane namazati tanko marmeladom i bijelom kremom (na svaki list oblatne po pola kreme). Na jednu oblatnu staviti pola biskvita , nakapati ga sa mješavinom ruma i soka, namazati sa cijelom količinom čokoladne kreme,
poklopiti drugom polovicom biskvita, nakapati i taj drugi dio rumom i sokom te poklopiti drugom oblatnom.
Kolač poklopiti rešetkom i tako držati na hladnom preko noći. Drugi dan rezati kolač po želji na kvadratiće ili kockice.
Posluživanje
Ovaj kolač na slici rađen je sa mermeladom i sokom od marelica. Kombiniram uvijek istu vrstu marmelade i soka . Kad koristim crvene sokove kolač je još
Ljepši. Kremu u mikrovalnu staviti u puno većoj posudi da ne iskipi.
coolinarika.com
Biskvit:
· 30dagšećera u prahu
· 30dagbrašna oštrog
· 6 žumanjaka
· 9 žlicavode
· 6 bjelanjaka
· 1/2praška za pecivo
Krema:
· 1jaje
· 20 dag šećera u prahu
· 12dagčokolade za kuhanje
· 250 gmargarina
Ostali sastojci:
· 1 dlruma
· 1 dl soka od naranče,
· višnje, ribizla
· 4-5 žlica kiselkaste marmelade(naranča,marelica,visnja,ribizl)
· 2 lista oblatne (tena)
Priprema
Za biskvit pjenasto miksati žutanjke i šećer, dodati naizmjence, žlicu po žlicu brašno pomješano sa praškom za pecivo i vodu uz stalno miksanje srednjom brzinom. Na kraju lagano umješati pjenjačom snijeg od bjelanjaka. Smjesu izliti u tepsiju veličine oblatne , namašćenu i posipanu brašnom te peći na temp. 175°C. Ohlađeni biskvit razrezati na pola.
Za kremu jaje i šećer pjenasto izmiksati i staviti u mikrovalnu na 2 min. Izavditi iz mikrovalne i odmah podjeliti na dva djela. U jedan dio umješati omekšanu čokoladu i ohladiti i žutu i smeđu kremu. Kad je hladno umiksati u svaku kremu pola margarina.
Slaganje kolača: Oblatne sa glatke strane namazati tanko marmeladom i bijelom kremom (na svaki list oblatne po pola kreme). Na jednu oblatnu staviti pola biskvita , nakapati ga sa mješavinom ruma i soka, namazati sa cijelom količinom čokoladne kreme,
poklopiti drugom polovicom biskvita, nakapati i taj drugi dio rumom i sokom te poklopiti drugom oblatnom.
Kolač poklopiti rešetkom i tako držati na hladnom preko noći. Drugi dan rezati kolač po želji na kvadratiće ili kockice.
Posluživanje
Ovaj kolač na slici rađen je sa mermeladom i sokom od marelica. Kombiniram uvijek istu vrstu marmelade i soka . Kad koristim crvene sokove kolač je još
Ljepši. Kremu u mikrovalnu staviti u puno većoj posudi da ne iskipi.
coolinarika.com