AZIJSKI ČOKOLADNI KOLAČ




Na putovanju u Maleziji smo se prijateljice i ja potpuno oduševile ovim kolačem i molile vlasnicu slastičarne s kojom smo se sprijateljile za recept...
A ja ga dijelim s Vama! Jako brz i jednostavn, a jako ukusan kolač. Sočno, meko, čokoladno - ne može bolje od toga!

Sastojci
6jaja
220 grama šećera (ja sam uz to dodala i 2 vanilin šećera)
60 grama kakaa
1prašak za pecivo



140 gramabrašna
150 grama maslaca (u originalni recept ide 250 g)

Čokoladni preljev
· 1 čokolada za kuhanje
· 20 žlica mlijeka
· 5 žlica šećera
· 1vanilin šećer

Priprema
Miksati maslac i šećer dok smjesa ne postane meka i ujednačena
Dodavati polako jedno po jedno jaje i umiksavati ih u smjesu
Prosijati kakao i brašno te ih s praškom za pecivo umiksati u smjesu
Izliti u namašćeni i pobrašnjeni kalup/tepsiju, peći na 175°C, 45-50 minuta.
Dok se kolač peče, priprema se čokoladni preljev. Vrlo jednostavno - pomiješati čokoladu, mlijeko i šećer, te otapati na laganoj vatri dok ne postane fini umak.
Topli kolač razrezati na 



komade i preliti ga toplim preljevom.
Ja imam običaj praviti dva preljeva - jedan se iskoristi kada se kolač ispeče, kao u prethodnom koraku, a drugi koristim kao čokoladni umak prije serviranja.


Posluživanje
Kolač se može jesti i topao i hladan, jednako je ukusan!
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: