Jos jedan biskvit za tortu,odnosno,njegov osnovni recept..dodavanjem razlicitih sastojaka promijenite ili poboljsajte njegov okus,prilagodite vlastitom ukusu ili prilici... :))
Sastojci
Biskvit
· 8jaja
· 4 zlicehladne vode
· 8 zlicasecera
· 10 punih zlicabrasna
· 1 prasak za pecivo
Biskvit
· 8jaja
· 4 zlicehladne vode
· 8 zlicasecera
· 10 punih zlicabrasna
· 1 prasak za pecivo
· 8 zlica oraha/badema/ljesnjaka
· ribana kora limuna/narance
Priprema
Odvojite bjelanjke od zumanjaka
Bjelanjke stucite u cvrst snijeg (dodajte malo soli),jednu po jednu zlicu hladne vode i jos malo miksajte.Snijeg mora biti sasvim cvrst.
Secer i zumanjke naizmjenicno dodavajte bjelanjcima, svaki put dobro miksajuci, da se do kraja smjesa udupla.
Brasno prosijte s praskom za pecivo i postupno zajedno s orasima dodajte smjesi mjesajuci lagano rukom da pjena ne padne
I jos samo limunova korica..
peci u namazanom i
brasnom posutom kalupu za torte 40-45 min na 170-180 stupnjeva, ovisno o pecnici
Ohladjeni biskvit 3 puta vodoravno prerezite i nadjevajte omiljenom kremom
Posluživanje
Dodavanjem razlicitih sastojaka poput kakaa,otopljene ili naribane cokolade,cimeta,nekoliko zlica kuhane kave,kokosa…dobit cete svaki puta drugaciju,novu podlogu za tortu
coolinarika.com
· ribana kora limuna/narance
Priprema
Odvojite bjelanjke od zumanjaka
Bjelanjke stucite u cvrst snijeg (dodajte malo soli),jednu po jednu zlicu hladne vode i jos malo miksajte.Snijeg mora biti sasvim cvrst.
Secer i zumanjke naizmjenicno dodavajte bjelanjcima, svaki put dobro miksajuci, da se do kraja smjesa udupla.
Brasno prosijte s praskom za pecivo i postupno zajedno s orasima dodajte smjesi mjesajuci lagano rukom da pjena ne padne
I jos samo limunova korica..
peci u namazanom i
brasnom posutom kalupu za torte 40-45 min na 170-180 stupnjeva, ovisno o pecnici
Ohladjeni biskvit 3 puta vodoravno prerezite i nadjevajte omiljenom kremom
Posluživanje
Dodavanjem razlicitih sastojaka poput kakaa,otopljene ili naribane cokolade,cimeta,nekoliko zlica kuhane kave,kokosa…dobit cete svaki puta drugaciju,novu podlogu za tortu
coolinarika.com