Šljive i čokolada su svakako zanimljiva i fina kombinacija.
Sastojci
300-400 g petit beurre keksa
700 g svježih šljiva (može od 500 g-1 kg)
2 pudinga od čokolade
2,5 dcl vode+ 12 žlica
150 g šećera (ili meda)
malo cimeta
1 čepruma
200 ml slatkog vrhnja za šlag
kakao-za posipanje
po želji-žlica džema od šljiva
Priprema
Šljive raspolovite, uklonite koštice i usitnite u pire.
Stavite ih kuhati zajedno s 2, 5 dcl vode, cimetom i šećerom (umjesto šećera možete upotrijebiti med).
Kad zakuha dodajte rum i oba pudinga koja ste prethodno razmutili sa 12 žlica hladne vode.
Smjesu kuhajte kratko, miješajući, tek toliko dok se ne zgusne.
Ako želite, možete dodati žlicu džema od šljiva.
U četvrtastu tepsiju (meni je za pleh vel. 30 X 20 cm trebalo oko 400 g keksa-uglavnom, sve od 300 g nadalje bi trebalo biti dovoljno) poslažite red keksa pa red smjese, opet red keksa, red
smjese i završite keksima.
Kad se kolač malo ohladio, premažite šlagom i posipajte kakaom u prahu.
Ostavite ga 2-3 h u hladnjaku pa režite na kocke.
Uživajte u ovoj predivnoj kombinaciji!
coolinarika.com
Priprema
Šljive raspolovite, uklonite koštice i usitnite u pire.
Stavite ih kuhati zajedno s 2, 5 dcl vode, cimetom i šećerom (umjesto šećera možete upotrijebiti med).
Kad zakuha dodajte rum i oba pudinga koja ste prethodno razmutili sa 12 žlica hladne vode.
Smjesu kuhajte kratko, miješajući, tek toliko dok se ne zgusne.
Ako želite, možete dodati žlicu džema od šljiva.
U četvrtastu tepsiju (meni je za pleh vel. 30 X 20 cm trebalo oko 400 g keksa-uglavnom, sve od 300 g nadalje bi trebalo biti dovoljno) poslažite red keksa pa red smjese, opet red keksa, red
smjese i završite keksima.
Kad se kolač malo ohladio, premažite šlagom i posipajte kakaom u prahu.
Ostavite ga 2-3 h u hladnjaku pa režite na kocke.
Uživajte u ovoj predivnoj kombinaciji!
coolinarika.com