PRIPREMA 1. Lisnato tijesto odmrznite i razdijelite na dva dijela. Oba komada lisnatog tijesta pojedinačno razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (40x31cm). 2. Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Kore ostavite da se ohlade 20-30 minuta.
3. U visoku posudu ulijte vodu, uspite sadržaj vrećice kreme za kremšnite i miješajte električnom miješalicom (srednjom brzinom) 5-6 minuta. 4. Polovicu kreme odmah nanesite na koru lisnatog tijesta, poravnajte površinu te rasporedite pola količine
voća, prekrijte ostatkom kreme, drugom korom i ukrasite preostalim voćem. 5. Gotove kremšnite ostavite u hladnjaku dva sata. coolinarika.com
Lagani kolac sa breskvama
Fini kolac koji je jako ukusan, brzo se napravi i sto je navaznije na ovim vrucinama nema upotrebe pecnice.
Sastojci
400 g piskota (od 400 g meni …Saznaj više
KOLAČ OD JABUKA. GOTOV ZA 30 MINUTA!
Sočan i ukusan kolač oduševiti će vas brzinom pripreme i ukusom.
Sastojci250 gr petit burre keksa200 gr šećera150 gr griza
(adsbygoogle = window.a…Saznaj više
Mirisna griz pita
Sastojci:– 4 jajeta– 300 g šećera– 1,5 dl ulja– 2 dl jogurta ili kiselog mleka– 200 g griza
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
–…Saznaj više