“RAZBRKANA” TORTA


Sastojci
· 300 + 100 gr biskote ("Lady Fingers", "Plazma")
· 50 ml mleko
· 50 ml jako kafe (espresso)
· 4 kasike konjak (moze i rum ili neki drugi liker)
· 250 gr puter (maslac)
· 4 kasike secer u prah (za puterot)
· 4 velike jaja (5 manja)
· 100 gr secer
· 3 kasike kakao



· 1-2 vanile

Za krokant
· 1 caena casa secer
· 1 caena casase ckane orahe

Priprema
Karamelizirajte secer, u njega isipite naseckane orahe, izmesajte i isipite vrhu daske pokrita sa pek papirom, sacekajte da oladi, izvadite i u avan sve to iscukate
Izkrsete biskote.
Izmutite jaja i secer u koji ste dodali vanilu.
U drugu posudu pjenasto izradite maslac sa secerom u prahu, dodajte u dobivnei krem prva smjesa od jaja, miksate jos malo da se to spoji do homogena smesa dodajuci pritom i kakao.

Izmesate mleko, kafe i konjak i posipite iskresene 300 gr biskote.
Dodajte krem, dodajte i krokant pa sve to pazljivo izmesate.
Dodajte ostalje 100 gr biskote i izmesajte ponovo.
Ovako dobivnei smesu isipite u modlu sa podviznim prstenom, izravnite je dobro i ostavite u hladnjak na jedan 



dan kako bi se ukusi spojili i u isto vreme ona dobro stegnula.
Prije serviranja odstranite prsten i dekorirajte po vas sopstveni izbor.
1 caena casa = 250 ml 


Posluživanje
Ja sam je kao sto vidite ovako dekorirala i to na sledeci nacin:

Za kandirane narandje:
1 narandja narezana na krugove u debelini od 5-6 mm.
1/2 caena casa secer
1 1/2 caena casa voda
Na tihoj vatri kuvala sam krugove od narandje u secerni sirup oko 30-40 min. (dok je sirup postao gust) povremeno sam okretala, izvadila na pek papir i sacekala da se olade.
Za cokoladni preliv:
Istopila sam 150 gr cokoladu za kuhanje u 100 ml slag.
Za ruzice iz sprica sam razmutila 100 ml slag sa 2 zlice od preliva i 3 zlice secera u prahu.

Filed under  |