Sastojci
Podloga
· 250 g keksi
· 50 g šećera
· 100 g maslaca
· 1 dl iscijeđenog soka od naranče
· 1/2 žličice ekstrakta od naranče
Prva krema
· 500 ml slatkog vrhnja
· 800 ml jogurta od naranče
· 2 vrečice želatine
· 200 g šećera u prahu
· 2 dl iscijeđenog soka od naranče
Druga krema
· 300 goraha
· 1 dl mlijeka (treba nešto manje od 1 dl)
· 125 g šećera u prahu
· 1 dl iscijeđenog soka naranče
· 1/2 vrečice želatine
· 50 g čokolade za kuhanje
Priprema
Podloga
Kekse izmrviti
Dodati im otopljeni maslac i ostale sastojke i dobro izmiješati
Na tanjur za tortu postaviti obruč od kalupa za torte i utisnuti smjesu od keksa
Prva krema
Od 250 ml slatkog vrhnja napraviti čvrsti šlag sa 100 g šećera u prahu
Želatinu otopiti u 2 žlice hladne vode
Kad nabubri otopiti je i u nju dodati 1 dl soka od naranče
Uliti u šlag
Dodati jogurt i dobro sve promiješati
Smjesu izliti na podlogu i staviti u hladnjak da se krema stisne
Druga krema
Orahe samljeti
Mlijeko zagrijati (mora biti skroz vruće) i preliti preko oraha (ja to zovem pofuriti orahe :))
Dodati šećer i otopljenu čokoladu
Želatinu otopiti u dvije žlice hladne vode. kad nabubri, zagrijati je da se otopi. dodati joj sok od naranče i sve dodati orasima
Staviti preko prve kreme i vratiti u hladnjak da se i druga krema stisne (treba joj manje vremena nego
prvoj jer je puno gušća)
Prva krema
Ponoviti postupak koji je već naveden
Staviti tortu u hladnjak i pustiti je na miru da se doooobro ohladi!!
Ukrasiti i uživati i nadati se da ste jednoj dragoj osobi napravili bar malo veselja!!!
Posluživanje
Koristila sam jogurt od naranče koji ima u sebi i ekspandiranu pšenicu “obućenu u čokoladu”. to mi se činilo baš fino, al ako nemate takav jogurt bilo i dobro dodati malo krupno naribane čokoladu u kremu prvu.
Tamo gdje piše 125 g šećera u prahu (krema dva), to se ja zapravo pravim važna, jer mi je muž kupio novu elektronsku zidnu kuhinjsku vagu, pa sam sad faca!! naravno da količinu prilagodite sebi i svojoj vagi :)))
coolinarika.com