Sastojci
Za koru
· 250 g.petit keksa
· 1 pakungvanilin secera
· 100 g.secera u prahu
· 150 g.butra
Cokoladna krema
· 500 ml.mlijeka
· 1 prasak za puding od cokolade
· 100 g.secera
· 250 g.maskarpone sira
· 1vanilin secer
· 4 listazelatine
Vanilin krema
· 500 ml.mlijeka
· 1 prasak za puding od vanilije
· 100 g.secera
· 250 g.maskarpone sira
· 1vanilin secer
· 4 listazelatine
Za posipavanje
po zelji cokolada u prahu
Priprema
Za koru izmrvite kekse ,pomijesajte ih sa secerom, vanilin secerom i rastopljenim maslacem tako da dobijete jednolicnu smjesu.
Kalup za tortu 26 cm. promjera oblozite sa papirom za pecenje ,te ravnomjerno rasporedite smjesu od keksa ,istavite u hladnjak.
Za kremu stavite zelatinu ali svaka 4 lista posebno u hladnu vodu da nabubri.
Skuhajte svaki puding posebno sa secerom vanilin secerom ostavite 5 min. da se ohladi ,te dodajte maskarpone
i dobro mikserom izradite.
Zelatinu ocijedite ,rastopite na laganoj vatri, te dodajte u kreme.Dobro izmiksajte!
Kreme ulijte na koru tako da ulijevate od sredine kolaca jednom cokoladnu , i jednom vanilin kremu kao za “zebra kolac”.
Stavite u hladnjak da se ohladi , i prije serviranja pospite sa cokoladom u prahu.
Po zelji ukrasite slagom i sa mikado stapicima.
coolinarika.com