Sastojci
Biskvit
· 300g keksa domaćice
· 100gmaslaca
Fil
· 500g mascapone sira
· 500mlslatkog vrhnja
· 200mlkiselog vrhnja
· 250g čokolade za kunanje
· 2 žlice kakaoa
· 100gšećera u prahu
· 1 žlčiica istant kave(ako volite)
· 1 vrćica želatine
Glazura
· 100gčokolade
· 100g kreme
· par keksića za ukrašavanje
Priprema
Izmrvite keks i dodajte mu otopljeni maslac pa povežite
Obložite lim pek papirom i rukama utisnite biskvit i stavite na hlađenje
Izmiksajte slatko vrhnje sa šećerom u prahu
Izmiksajte kiselo vrhnje,kakao,kavu,i na kraju otopljenu čokoladu,u ovu sjesu dodajte otopljenu želatinu i mascapone sir
Odmah dodajte i tučeno slatko vrhnje i još jednom dobro izmiksajte.. Sto grama od ove kreme odvojite za
glazuru
Ostatak kreme izlijte u kalup sa biskvitom..
Dobro poravnajte i ostavite na hlađenje
Glazura
Otopite kremu koju ste odvojili i čokoladu na pari i pustite da se malo prohladi te prelijte preko torte(obruč nemojte skidati tek kad se torta ohladi)
Tortu ukrasite keksom
coolinarika.com