DOMAĆA ČOKOLADA! ZA 20 MINUTA.


Sastojci
400 g šećera
1 Vanilin šećer
100 mlvode
2 žlice naribane narančine korice
200 g maslaca
250 g mlijeka u prahu



100 g kakaa
bademi, grožđice, lješnjaci, keksi…

Priprema
Šećer, vanilin šećer i vodu zagrijavajte na laganoj vatri.

Dodajte naribanu narančinu koricu i kuhajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi.
Odmaknite s vatre i umiješajte maslac.
Mlijeko u prahu pomiješajte s kakaom i električnom miješalicom i umiješajte u smjesu šećera i maslaca.
Čokoladnu smjesu rasporedite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje (veličina ovisno kako želite debljinu čokolade) 25×35 cm.
U čokoladu možete umiješati 



bademe, grožđice, lješnjake, kekse ili sl. prema vlastitoj želji.

Posluživanje
Domaću čokoladu dobro ohladite i narežite na kockice.

Savjet
Dok je čokolada još topla, kalupićima možete utisnuti željene oblike.
coolinarika.com