POVRTNA PALENTA. PRAVI LJETNI RUČAK, LAGAN I JEDNOSTAVAN!


Obogaćena mirisnim ljetnim povrće. Ljubitelji palente sigurno će se oduševiti ovom kombinacijom.


Sastojci

8 dcl vode
200 g palente
glavica luka
1 mrkva
1 crvena paprika
1 žuta paprika
80 g



sira ( gauda, ementaler,.. )
peršin i bosiljak
sol, papar
7-8 cherry rajčica

Priprema

1.
Zagrijte posoljenu vodu, kada voda zakuha polako umiješajte palentu. Kuhajte par minuta dok se ne zgusne. U kuhanu palentu dodajte naribani sir, miješajte dok se sir ne otopi.
2.
Luk nasjeckajte na polumjesece. Paprike i mrkvu narežite na trakice. Na malo maslinovog ulja, prodinstajte luk, pa mu dodajte povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša. Začinite solju i paprom, te na kraju dodajte sitno nasjeckani bosiljak i peršin. Gotovo povrće dodajte u smjesu od palente i sira.
3.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Namastite vatrostalnu posudu.

4.
Smjesu od povrća i palente istresite u kalup, poravnajte, te po površini rasporedite narezane 



rajčice.
5.
Pecite 15 minuta. Gotovo jelo po želji još pospite začinskim biljem.

Posluživanje
- Recept je od Jadranke Boban Pejić, uz moje preinake.
- Ponekad znam dodati i 2 -3 trokutića topivog sira ( zdenke ) .
coolinarika.com