Uvijek ga radim sa zadovoljstvom jednostavno, svi ga obozavamo. Hrskav, socan, ukusan, mmm...
2 dcl jogurta
2 dcl kisele vode
2 dcl ulja
1 veca glavica luka
biber i so
Priprema
1.
Glavicu luka oguliti, izrezati na kockice i prodinstati na malo maslinovog ulja. Dodati mljeveno meso, so i biber i sve skupa dinstati jos koji minut. Skloniti sa sporeta kako bi se malo ohladilo prije nanosenja na kore.
2.
Umutiti jaja, dodati jogurt, kiselu vodu i ulje. Izjednaciti masu.
3.
Tepsiju premazite sa malo ulja a potom redajte kore. Svaku koru premazite tanko mjesavinom jaja, ulja, kisele i jogurta. Na svakih par polaganih kora stavite pola mjesavine mljevenog mesa zatim opet kore, meso i na kraju zavrsite sa korama.
Slozeni burek zrezite na
manje komade, zalijte sa masom i ubacite tepsiju u zagrijanu rernu. Kad porumeni, iskljucite rernu. Ostavite je koji minut da se rashladi prije nego je posluzite.
coolinarika.com
2 dcl kisele vode
2 dcl ulja
1 veca glavica luka
biber i so
Priprema
1.
Glavicu luka oguliti, izrezati na kockice i prodinstati na malo maslinovog ulja. Dodati mljeveno meso, so i biber i sve skupa dinstati jos koji minut. Skloniti sa sporeta kako bi se malo ohladilo prije nanosenja na kore.
2.
Umutiti jaja, dodati jogurt, kiselu vodu i ulje. Izjednaciti masu.
3.
Tepsiju premazite sa malo ulja a potom redajte kore. Svaku koru premazite tanko mjesavinom jaja, ulja, kisele i jogurta. Na svakih par polaganih kora stavite pola mjesavine mljevenog mesa zatim opet kore, meso i na kraju zavrsite sa korama.
Slozeni burek zrezite na
manje komade, zalijte sa masom i ubacite tepsiju u zagrijanu rernu. Kad porumeni, iskljucite rernu. Ostavite je koji minut da se rashladi prije nego je posluzite.
coolinarika.com