MILKA TORTA!



Torta koju bih ja mogla jesti svaki put, najomiljenija meni i mojim prijateljima.


Sastojci
Za kore
· 21 bjelanjaka
· 450 g šećera (mnogima je torta bila slatka,po želji smanjite šećer, po vašem ukusu )
· 300 g lješnjaka
·3 žlice Pšeničnog oštrog brašna

Za kremu
· 21 žumanjak
· 3 Pudinga vanilin
· 6 žlica Pšeničnog oštrog brašna (120 g)
· 1l mlijeka
· 100 g šećera
· 250 g maslaca
· 2 Šlag pjene



· 100 ml mlijeka 
· 300 g Milka čokolade s lješnjacima
· 300 g Milka bijele čokolade

Priprema
Odvojite 7 bjelanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte postepeno 150 g šećera.
Sameljite 100 g lješnjaka, dodajte 1 žlicu brašna i lagano umiješajte u pripremljeni snijeg.
Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 28 cm) čije ste dno prekrili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
Na isti način s preostalim bjelanjcima, šećerom, lješnjacima i brašnom ponovite isti postupak još dva puta tako da dobijete 3 kore biskvita.
Za kremu sve žumanjke, puding i brašno promiješajte. Po potrebi dodajte malo mlijeka.
Preostalo mlijeko i šećer zakuhajte, odmaknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu od žumanjaka. Vratite na vatru i uz miješanje kratko prokuhajte, pazeći da ne zagori.
Kremu ohladite uz povremeno miješanje, a zatim umiješajte razrađeni maslac.
Šlag pjenu uspite u 100 ml mlijeka i umiješajte u čvrsti šlag.
Pripremljeni šlag umiješajte u kremu, a zatim je podijelite na dva dijela.
U jednu polovicu umiješajte tamnu 



čokoladu koju ste otopili na pari, a u drugu polovicu bijelu čokoladu
Kremu dobro ohladiti pre nanošenja na biskvitnu koru.
Na biskvitnu koru stavite polovicu tamne kreme, zatim položite drugu biskvitnu koru, premažite je polovicom bijele kreme, zatim stavite treću koru.
Tortu premažite s ostatkom krema izvana i ukrasite lješnjacima.

Posluživanje
Tortu dobro ohladite i poslužite.

Savjet
Kako bi vam torta bila ukusnija, lješnjake popecite u pećnici, oljuštite ih, pa tek onda sameljite i koristite za tortu.
coolinarika.com
Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • HRSKAVA TORTA OD VIŠANJA Lagana torta na hrskavoj podlozi od cornflakesa i badema, sa mekanom kremom od sira i obilno nadevena višnjama, ...odlična. SASTOJCIza podlogu•… Saznaj više
  • GROFICA! Ne znam koju reč da vam napišem pored ovog recepta,jednostavno-savršeno,savršeno od početka do kraja…  Sastojci 1 kora· 400 gr. mlevenog k… Saznaj više
  • TUNEL TORTA SASTOJCIZa podlogu200 gmljevenog keksa200 gmljevenih oraha100 gčokolade za kuvanje100 gšećera u prahu125 gmargarina1 komnarandža kora i sok (50 ml)… Saznaj više
  • HLADNA TORTA. BRZO SE NAPRAVI I POJEDE! Ovo je jedna od onih bebecih torti koje svi vole. Brzo se napravi i može se jesti istog dana :D  Sastojci KORA· 6 kombelanaca· … Saznaj više
  • TORTA OD ČOKOLADE Ova profinjena torta s aromom badema i naranče te bogatom čokoladnom kremom prava je poslastica za ljubitelje čokolade. Uz dodatak čokoladnog… Saznaj više
  • DAN I NOĆ TORTA! Fantastično brza, jednostavna i slasna torta! Uživajte! Sastojci Biskvit 280 gr mljevenih oraha 280 gr šećera 14 jaja 100 gr čokolade za kuhanje 4 … Saznaj više
  • DUGAČKA TORTA SASTOJCIBISKVIT• 8 bjelanjaka• 10 dkg šećera u prahu• 20 dk gprženih lješnjaka ili oraha• 2 žlice mljevenog keksa ili mrvica /prezli/FIL• 8 žumanjk… Saznaj više
  • TORTA RUSKA KAPA! Torta Ruska kapa svojim okusom i jednostavnošću oduševila je mnoge a sigurno će i Vas!  Sastojci Tijesto6 jaja sol (na vrh noža) 6 žlica š… Saznaj više
  • ČOKOLADNA TORTA SA LEŠNICIMA. UKUSNA ZA DESETKU! Čokolada, vanila i lešnici bez brašna, daju ljubavnu kombinaciju snova. Zavodljivi izgled i ukus će vas zavesti za sva vremena i bićete zauvek zal… Saznaj više
  • GRČKA TORTA Torta je velika i pogodna je za veća slavlja. SASTOJCIZa jednu koru7 bjelanaca14 kašika šećera7 kašika mljevenih oraha7 kašika mljevenog k… Saznaj više