PUNJENE PAPRIKE MOJE MAME!


Sastojci
Meso
· 70 dag miješanog mljevenog mesa
· 2 kom sitno sjeckanog glavice luka
· 3 čena sjeckanog češnjaka
· 1 žlica mljevene slatke paprike
· 1 žličica soli
· 1/2 žličice crnog papra



· 6 žlica riže
· 1 žlica sitno sjeckanog peršina
· 1 žlica vegete

Ostalo
· 1 kg paprika
· 1/2 dl maslinova ulja
· 2 velike žlice brašna
· 1 grančica lišća celera
· 2-3 velike žlice koncentrata rajčice
· malo soli

Priprema
Paprike, najbolje tankih stijenki i babure, očistite od sjemenki, tako da je držite za peteljku i stišćete palcem u krug oko kocena peteljke, vrteći je u ruci i tako dobijete rupu iz koje je lako izvaditi sjemenke.
U jednu zdjelu stavite mljeveno meso i redom mu dodajte sve sastojke .
Dobro izmješajte ,probajte da vidite da li je dobrog okusa (neće vam ništa biti od malo sirovog mesa).
Smjesom napunite paprike .
U lonac za kuhanje stavite ulje i prepržite na njemu brašno, kao da radite prežganu juhu.
U to dodajte rajčicu pasiranu ili koncentrat.

Dolijevajte vode, sve dok ne dobijete željenu gustoću umaka.
U umak stavite punjene paprike i grančicu celera, ako nemate grančice celera, dobar je i korijen celera.
Poklopite i kuhajte 20 minuta u 



expres loncu ili sat i pol u običnom loncu.
Poslužite vruće sa dosta umaka.

Posluživanje
Punjene paprike su najbolje sa pire krumpirom ili samo sa kruhom.
Papriku ovako punjenu možete i zamrznuti, ali samo ako je meso svježe i sigurni ste da nije bilo zamrzavano.
Ovom smjesom osim paprike, moja je mama punila i tikvice, rajčice i luk.
coolinarika.com