Mileram torta. Kremasto savršenstvo okusa!


Za podlogu od prhkog tijesta:

250 g brašna
110 g šećera
100 g maslaca
1 jaje
1 žlica kiselog vrhnja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećera
Za kremu:

2 pudinga od vanilije
500 ml mlijeka
200 g šećera
800 g milerama
450 g zamrznutog šumskog voća
1 preljev za torte

PRIPREMA:

Za podlogu pomiješajte u posudi brašno sa šećerom, vanilin šećerom i praškom za pecivo, dodajte u sredinu razbijeno jaje, maslac izrezan na komadiće i žlicu kiselog vrhnja. Rukama trljajte smjesu između prstiju. Najprije ćete dobiti sitne 



mrvice koje potom morate lagano stiskati dlanovima kako bi se formiralo prhko tijesto. Ovaj ćete postupak možda lakše izvesti ako smjesu istresete na radnu površinu i tamo nastavite sa radom. Kiselo vrhnje je ovdje iz razloga da tijestu podari određenu dozu elastičnosti. Dobiveno tijesto omotajte prozirnom folijom i pospremite u hladnjak. Dok se tijesto hladi pripremite kremu i nadjev od voća. Prije svega zamrznuto voće otopite u lončiću sa 3 žlice šećera i 150 ml vode. Čim voće prokuha i otopi se do kraja maknite ga sa vatre i procijedite.
Za kremu od 500 ml mlijeka oduzmite oko 150 ml mlijeka i pomiješatje sa pudingom i šećerom, a potom ukuhajte u preostalo mlijeko (kao kad kuhate klasični puding). Čim se krema zgusne, a zgusne se jako brzo, maknite je sa vatre i umiješatje mileram te dobro promiješajte kako bi se sve lijepo sjedinilo. Poklopite gotovu kremu kako se ne bi na vrhu napravila korica dok pripremate tijesto.
Ohlađeno tijesto podijelite na dva dijela. Jedan dio razvaljajte na veličinu okruglog kalupa u kojem ćete peći tortu (moj kalup je 24 cmØ) te ga položite na dno kalupa koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Ako se tijesto slučajno trga, nemojte paničariti – nekako ga, makar i u komadićima, rukama prebacite na dno kalupa i dlanovima natiskajte ravnomjerno po cijeloj površini. Ostatak tijesta koji će poslužiti kao bočne stranice torte podijelite na 3-4 manja dijela, od svakog napravite valjčić koji potom prstima natiskajte oko stranica kalupa po cijeloj njegovoj visini, odnosno onoliko koliko će mileram torta biti visoka. Na tako pripremljeno tijesto istresite pripremljenu kremu, preko kreme rasporedite ravnomjerno voće te sve skupa 



pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170ºC 70 minuta. Pečenu tortu izvadite iz pećnice, hladite prvo na sobnoj temperaturi, a potom i u hladnjaku (najbolje preko noći). Na potpuno hladnu tortu izlijte preljev za torte koji ste pripremili prema uputama na omotu. Iskoristite preostali sok od šumskog voća i pripremite preljev sa sokom pa će torta imatu još intenzivniju tamno crvenu boju i bolju voćnu aromu 😉 Ukrasite po želji slatkim vrhnjem i uživajte u svakom slatkom trenutku koji nudi mileram torta!
Dobar tek.
recipeci.com


Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • TOČAK TORTA. OVA TORTA JE ZA MENE JEDNO PRAVO OTKRIČE PA SA VAMA RADO DIJELIM RECEPT. Za kore: 15 belanaca 15 kašika mlevenih oraha 15 kašika šećera 5 ka… Saznaj više
  • IDEALNA TORTICA NA BRZINU KOJA SE NE PEČE. Vocna piskota torta. SASTOJCI: 3 kisele pavlake od po 2 dl 150 g prah secera 100 g slaga 1 dl vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).p… Saznaj više
  • KREM TORTA Još jedna torta sa lješnjacima, eurokremom i čokoladom...fina :) SASTOJCIKora6 kom bjelanaca 100 gr šećera 60 gr pečenih što finije mljev… Saznaj više
  • TORTA OD ČOKOLADE SASTOJCI I PRIPREMABISKVIT:Za ovu čokoladnu tortu potrebna su 4 biskvita, a za svaki je potrebno:• 2 jaja• 3 žlice šećera• 3 žlice brašna• 1 žlica… Saznaj više
  • RUSKA ČOKOLADNA TORTA. Sastojci: Za kuglice od sira: ● 250 g krem sira ● 50 g šećera u prahu ● 3 kašike gustina ● 50 g kokosa ● 2 žumanca Za biskvit: ● 2 kašike brašna … Saznaj više
  • FERRERO ROCHER. NAJBOLJA TORTA KOJU SAM PROBALA. Sastojci Za koru: 100 g maslaca 100 g šećera u prahu 4 jajeta 130 g Menaž čokolade 1 kašika kakaoa 1 kesica vanilin šećera 70 g brašna 1 kašičica pr… Saznaj više
  • Recept za ukusnu BAJADERA TORTU. Ne PEČE SE i GOTOVA je za 20 minuta. POTREBNO JE: 310 gr keksa – mljevenog 375 gr margarina 390 gr prah šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogl… Saznaj više
  • VODENA TORTA SASTOJCI:Biskvit:• 6 jaja• 450 gr secera• 15 zlica vode• 300 gr glatkoga brasna• 1 i pol prasak za pecivo• 150 gr mljevenih oraha• 1 naranca (koric… Saznaj više
  • MOJA ČOKOLADNA TORTA. VEOMA SOČNA I PUUUUNA ČOKOLADE. Sastojci BISKVITNO TIJESTO 8 kom svježih jaja 8 žlica šećera 6 žlica brašna 5 žlica kakaa (ili Kraš ekspressa i sl.… Saznaj više
  • PUDING TORTA BEZ PUDINGA. Puding torta u koju zapravo ne ide puding postala je apsolutni hit među poslasticama u Turskoj, a zatim se brzinom svjetlosti proširila internetom. … Saznaj više