Sastojci
Piskota
· 5 Jaja
· 75 gr Secera + 2 Vanil Secera
· 75 gr Custard (Gustin) ili 100 gr brasna
· 70 gr Putera
Krema
· 150 ml Mlijeka
· 50 gr Secera
· 2 Zumanca
· 2 kas Brasna
· 50 gr Secera u prahu
· 150 gr Putera
· Dzem od malina 4
· 250 gr Cokolade za kuhanje
Priprema
Piskota
Izmiksajte bjelanca u cvrstu pjenu, zatim dodajte secer.
Umutite zumanca kratko na pari. Izmiksajte sada sve zajedno i dodajte Custard i rastopljeni puter. Smjesu sipajte veliku tepsiju (35 x 40 cm) oblozenom papirom za pecenje i pecite piskotu 15 min. na 180 ºC.
Piskotu prerezati na pola (2 kore od 30x20cm).
Krema
Mlijeko i 25 gr. secera stavite da prokljuca i do tada izmutite zumance, brasno, ostalih 25 gr. secera sa malo mlijeka.
Smijesu sipajte u prokljucano mlijeko i kuhajte 5 min.
Kremu ohladiti i dodati puter i secer u prahu.
Punjenje
Jednu piskotu premazite sa 2/3 kreme i drugu premazite sa dzemom od malina.
Preklopite jednu piskotu sa drugom (piskota, krema, dzem, piskota).
Sa ostatkom kreme premazite
gornji deo piskote.
Stavite kolac 15 min. u zamrzivac da se stisne, onda ce se bolje sijeci.
Istanjite marcipan (koristite secer u prahu da se marzipan ne zaljepi za podlogu).
Istopite cokoladu i sipajte je u dublju posudu.
Kolac rezite na male stangle (2x 5 cm.) i svaku stanglu oblozite marcipanom (dolnji deo kolaca ne obloziti).
Krajeve od kolacica stisnuti prstima i umocite ih u cokoladu.
Stavite kolace na tepsiju oblozenom papirom za pecenje.
Posluživanje
Stavite kolac 1 sat u frizider da se stisne.
Bon appetit!
coolinarika.com