SASTOJCI
70 g bjelanjaka (3 bjelanjka)
70 g šećera
10 g Glatkog brašna
10 g Gussnela
15 g Kakaa u prahu
1 žlica Praška za pecivo
1 žlica ulja
1 žlica miljeka
1 žlica ruma
Za kremu
· 1 litra mlijeka
· 1 Puding vanilija
· 60 g Gussnela
· 8 žlica šećera
· 100 g Kokos brašna
· 10 g Mljevene želatine
· 300 ml slatkog vrhnja
Za glazuru
· 250 ml slatkog vrhnja
· 200 g tamne čokolade
PRIRPEMA
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte im šećer i još kratko izmiksajte.
U jednoj posudi izmiješate suhe sastojke: brašno, kakao i Gussnel, a u drugoj tekuće: ulje mlijeko i rum.
Čvrsto tučenom snijegu od bjelanjaka dodajte najprije suhe sastojke, a zatim tekuće, pa sve zajedno izmiješajte lopaticom.
Dobivenu smjesu rasporedite u tri kalupa (φ 26 cm) za torte i pecite na 160 °C 15 minuta.
Dok se tijesto peče, pripremite kremu.
Od ukupne količine mlijeka odvojite malo, dodajte mu kokos brašno i puding od vanilije i dobro izmiješajte.
Ostatak mlijeka zakipite, dodajte mlijeko u kojem ste razmutili kokos i prašak za puding, pa uz miješanje kuhajte na laganoj vatri par minuta. Kuhanu kremu ohladite.
Za glazuru, čokoladu otopite u slatkom vrhnju, a slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag.
Kremi koju ste izmiksali dodajte otopljenu želatinu, ohlađenu kremu od pudinga i kokosa, opet izmiksajte, dodajte čvrsto tučeni šlag, pa još jednom izmiksajte da se sve zajedno lijepo poveže.
U kalup za tortu stavite prvi
biskvit, pa po njemu rasporedite trećinu kreme.
Poklopite drugim biskvitom i premažite trećinom kreme.
Na kraju stavite treći biskvit, premažite ostatkom kreme. Ovako pripremljenu tortu stavite u hladnjak oko 2 sata.
Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, pospite kokosovim brašnom i ukrasite kuglicama od kokosa.
Posluživanje
Narežite i poslužite.
Savjet
Kad pripremate čokoladnu glazuru, slatko vrhnje zagrijte samo do točke vrenja, ne smije vam zakipjeti.
coolinarika.com