Sastojci
50 dagčokolade za kuhanje
5 dlvrhnja za šlag
5 jaja
0,1 dag želatine u listićima
30 dag riže
20 dag šećera
2vanilin šećera
Priprema
Podloga
Skuhati rižu, šećer i vanilin šećer, procijediti i prohladiti da bude mlako.
Pola količine želatine rastopiti u 1 dl hladne vode.
Malo zagrijati, zatim dobro izmiješati sa skuhanom rižom.
Tako pripremljenu rižu staviti u kalup i napraviti kao podlogu za tortu.
Krema
Čokoladu za kuhanje rastopiti na pari.
Od bjelanjaca napraviti snijeg, dodati žumanca, zatim ručno umutiti rastopljenu čokoladu.
U smjesu dodati 5 dl vrhnja i
izmiksati.
U 1 dl hladne vode rastopiti drugu polovicu želatine, pomiješati s kremom i izliti na pripremljenu podlogu od riže.
Tako pripremljenu tortu staviti u frižider da se dobro stisne.
coolinarika.com
Skuhati rižu, šećer i vanilin šećer, procijediti i prohladiti da bude mlako.
Pola količine želatine rastopiti u 1 dl hladne vode.
Malo zagrijati, zatim dobro izmiješati sa skuhanom rižom.
Tako pripremljenu rižu staviti u kalup i napraviti kao podlogu za tortu.
Krema
Čokoladu za kuhanje rastopiti na pari.
Od bjelanjaca napraviti snijeg, dodati žumanca, zatim ručno umutiti rastopljenu čokoladu.
U smjesu dodati 5 dl vrhnja i
izmiksati.
U 1 dl hladne vode rastopiti drugu polovicu želatine, pomiješati s kremom i izliti na pripremljenu podlogu od riže.
Tako pripremljenu tortu staviti u frižider da se dobro stisne.
coolinarika.com