BAMBINO!


Bogatog ukusa, bogatih sastojaka.

SASTOJCI
Podloga150 g keksa

Osnovna krema
· 7 dl mleka
· 3 dl tečne slatke pavlake
· 150 g šećera
· 1 kesica vanilin šećera
· 3 kesice praška za puding sa aromom slatke pavlake
· 10 g mlevenog želatina
· 100 gmaslaca

Za tamniji sloj
· 300 g mlevenog keksa
· 100 g mlevenih pečenih lešnika



· 2 dl tečne slatke pavlake ili 200 g džema od kajsija

Za beli sloj
· 100 g bele čokolade
· 200 gkisele pavlake

Glazura
· 100 g čokolade za kuvanje
· 1 dl tečne slatke pavlake
· 1 kašičica instant kafe

PRIPREMA
Da, dosta različitih sastojaka za jedan kolač. Ali se zato bez pečenja dobije preko 2,5 kg kolača u obliku 24 guste, kremaste kocke, bogatog ukusa.
Može se izraditi i kao torta.

Osnovna krema
Praškove za puding i želatin pomešati sa 3 dl hladnog mleka.
Preostalih 4 dl mleka pomešati sa slatkom pavlakom, dodati šećer i vanilin šećer i zagrejati do ključanja.
Smanjiti vatru i u tankom mlazu uliti razmućeni prašak za puding i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne.
Dodati maslac i nastaviti sa zagrevanjem dok se maslac ne poveže sa smesom.

Za tamni sloj
Odmeriti mleveni keks, lešnike i džem ili slatku pavlaku.
Dodati 600 g osnovne kreme i izmešati mikserom.

Za beli sloj
U ostatak osnovnog krema dodati na kockice izlomljenu belu čokoadu i mešati dok se ne otopi. Pažljivo, bez miksera umešati mileram ili kiselu pavlaku.

Slaganje
Keks namakati u mleko ili skuvanu kafu (nije navedeno u sastojcima) i složiti na tacnu u dva reda. Pažljivo naneti tamniji sloj i poravnati.
Naneti beli sloj skoro do ivica i 



pažljivo poravnati , jer je mekan i preliva se preko ivica.
Ostaviti preko noći u frižideru.

Glazura
Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.
Slatkoj pavlaci dodati instant kafu i zagrejati skoro do ključanja.
Umešati u otopljenu čokoladu i preliti preko kolača.
Ostaviti u frižideru pola sata da se stegne i seći kolač na kocke.

Napomene1. Koristila sam Plazma keks (jedno manje pakovanje)
2.Umesto pudinga, može se koristiti 120 g skroba (gustina) uz dodatak esencije vanile ili još jednog vailin šećera.
3. Koristila sam mleveni Plazma keks
4. Radila sam sa slatkom pavlakom, po želji degustatora koji ne voli džemove u kolačima, mada je ukus intenzivniji i meni mnogo lepši sa džemom od kajsija.
5. Umesto milerama može se koristiti kisela pavlaka sa 20 % mlečne masti.
coolinarika.com