Pun pogodak za sve čokoladoljupce.
Sastojci:
Smjesa za cupcakes:
2 jaja,
90 g šećera,
1 Vanilin šećer bourbon Dolcela,
100 ml ulja,
50 ml mlijeka,
100 g Pšenično glatko brašno Podravka,
2 žličice Praška za pecivo Dolcela,
20 g Kakaa u prahu Dolcela,
naribana korica 1 naranče,
Ganash (tamni i svijetli),
120 ml vrhnja za šlag,
60 g tamne čokolade 50% kakaa,
20 ml vrhnja za šlag,
40 g bijele kuverture špar.
Priprema:
1. Za pripremu smjese za capcakes samo redom dodajite sastojke u posudu.
Pomiješajte pjenjačom da se sastojci povežu.
Špatulom prođite uz stjenke i dno posude pa još jednom promješajte smjesu.
Ovo je smjesa dovoljna za 12 cupcakesa.
Punite 3/4 kalupa ili košarice.
Pecite na 180C-15 minuta.
Zabodite čačkalicu,ostavite
je na sekundu pa izvucite .
Treba izaći čista i capcakes su pečeni.
Ostavite ih 5 minuta u kalupu pa ih izvadite da se ohlade.
Ja sam ih ohladila u hladnjaku.
Negdje sam čitala da tako zadržavaju sočnost,pa ih tako hladim.
2. Za tamni i bijeli ganash topite čokolade u vrhnju za šlag. Napisala sam mjeru za tamni i svijetli ganash.
3. Kad se capcakes ohlade,pilicom odrubite kapice oko 1-1,5 cm duboko.
Napravite udubine koje ćete puniti ganashom.
Prvo ljevate tamni,a zatim žličicom po sredini dodavate svijetli ganash.
Čačkalicom radite krugove i dobijate mramorni oblik i šare.
coolinarika.com