Sastojci:
-1 kesica pudinga od vanilije,
-500 ml mlijeka,
-6 žlica šećera,
-2 kesice želatine u prahu,
-250 ml vrhnja za šlag,
-250 g mascarponea,
-1 vanilin šećer,
-15 kom piškota (otprilike – ovisno o veličini kalupa).
Za namakanje:
mlijeko,
rum,
cappuccino,
kava,
kakao.
Za posipanje:
naribana čokolada,
Za posipanje:
naribana čokolada,
čokolada u prahu,
kakao u prahu,
nesquik.
Priprema:
Priprema:
Skuhati puding od vanilije u 500 ml mlijeka sa 6 žlica šećera.
Za to vrijeme dvije kesice želatine spremiti prema uputi na vrećici i ostaviti da nabubre.
Izmiksati vrhnje za šlag i ostaviti sa strane.
Izmiksati mascarpone s vanilin šećerom i ostaviti sa strane.
U gotovi vrući puding dodati nabubrenu želatinu i izmiješati pjenjačom dok se ne otopi.
Tu smjesu dodati u posudu s izmiksanim mascarponeom i izmiješati pjenjačom.
U gornju smjesu tad dodati i izmiksano vrhnje za šlag i izmiješati pjenjačom.
U manju posudicu izmiješati mlijeko s malo ruma i cappuccina.
U to umakati piškote i
slagati na dno kalupa (moj je promjera 24 cm).
Na naslagane piškote izliti toplu smjesu.
Staviti u frižider da se ohladi i stisne.
Kad se stisne maknuti kalup.
Ukrasiti po želji…
Posluživanje.
Poslužiti hladno.
Po želji možete dodati više šećera ako volite slađe i umakati piškote u što god vam draže (kakao, kavu, cappuccino, mlijeko, rum…).
Ja sam ih umakala u mlijeko u koje sam izmiješala malo ruma i par žličica cappuccina od vanilije, a na kraju posula nesquikom.
coolinarika.com