TIRAMISU TORTA BEZ JAJA

Sastojci:

-1 kesica pudinga od vanilije,
-500 ml mlijeka,
-6 žlica šećera,
-2 kesice želatine u prahu,
-250 ml vrhnja za šlag,
-250 g mascarponea,
-1 vanilin šećer,
-15 kom piškota (otprilike – ovisno o veličini kalupa).

Za namakanje:


mlijeko,
rum,
cappuccino,


kava,
kakao.

Za posipanje:


naribana čokolada,
čokolada u prahu,
kakao u prahu,
nesquik.

Priprema:

Skuhati puding od vanilije u 500 ml mlijeka sa 6 žlica šećera.
Za to vrijeme dvije kesice želatine spremiti prema uputi na vrećici i ostaviti da nabubre.
Izmiksati vrhnje za šlag i ostaviti sa strane.
Izmiksati mascarpone s vanilin šećerom i ostaviti sa strane.

U gotovi vrući puding dodati nabubrenu želatinu i izmiješati pjenjačom dok se ne otopi.
Tu smjesu dodati u posudu s izmiksanim mascarponeom i izmiješati pjenjačom.
U gornju smjesu tad dodati i izmiksano vrhnje za šlag i izmiješati pjenjačom.

U manju posudicu izmiješati mlijeko s malo ruma i cappuccina.
U to umakati piškote i 



slagati na dno kalupa (moj je promjera 24 cm).

Na naslagane piškote izliti toplu smjesu.
Staviti u frižider da se ohladi i stisne.
Kad se stisne maknuti kalup.
Ukrasiti po želji…

Posluživanje.

Poslužiti hladno.
Po želji možete dodati više šećera ako volite slađe i umakati piškote u što god vam draže (kakao, kavu, cappuccino, mlijeko, rum…).
Ja sam ih umakala u mlijeko u koje sam izmiješala malo ruma i par žličica cappuccina od vanilije, a na kraju posula nesquikom.
coolinarika.com
Filed under  |