Čokoladne kuglice s lješnjakom/kokosom!



Ovdje vam nudim kuglice od lješnjaka & tamne čokolade i kuglice od kokosa i bijele čokolade.  

Tamne kuglice su više kao truffles i baš su za guštanje. Dok su bijele jako lagane i može ih se puno pojest, a ako u njih utisnete badem, možete ih slobodno podvaliti kao raffaello. Odaberite svoju omiljenu kombinaciju i uživajte!

Sastojci:

Kuglice od tamne čokolade i lješnjaka:

120 ml slatkog vrhnja,
200 g tamne čokolade,
2 žlice ruma,
1 vrećica vanilija šećer bourbon,



80 g preprženih mljevenih ili grubo usitnjenih lješnjaka,
za valjanje kakao, ribana čokolada, čokoladne mrvice, krokanat od lješnjaka.

Kuglice od bijele čokolade i kokosa:

100 ml slatkog vrhnja,
200 g bijele čokolade,
2 žlice likera od kokosa,
1 vrećica vanilija šećer bourbon,
100 g kokosovog brašna,
za valjanje kokosovo brašno, ribana bijela čokolada, šećer u prahu.


Priprema:

Slatko vrhnje stavite na vatru, te ga zagrijavajte do vrenja. Maknite s vatre pa mu dodajte nasjeckanu čokoladu, rum / liker od kokosa i vaniliju šećer miješajte dok se čokolada ne otopi.
Zatim smjesi dodajte lješnjake, odnosno u bijelu smjesu kokos (ja sam kokosovo brašno još jednom samljela u mašinici) dobro promiješajte, pa prebacite u čiste posudice i ostavite u hladnjaku da se smjese stisnu.
Bijeloj smjesi treba malo 


više vremena, tako da je najbolje da je ostavite preko noći u hladnjaku.

Malenom žličicom od smjese uzimajte komadiće, oblikujte kuglice. Tamne uvaljajte u kakao, ribanu čokoladu, čokoladne mrvice, krokanat od lješnjaka.
A bijele kuglice u kokos, strugotine bijele čokolade ili šećer u prahu.
Po želji u bijele kuglice utisnite po jedan oguljeni badem, a u tamne lješnjak.

Posluživanje.

Ja sam koristila ovaj liker od kokosa.
Slobodno u kuglice dodajte malo više likera, naravno ako su samo za odrasle.
Za dječju verziju likere zamijenite aromom vanilije.
coolinarika.com