Ljetni kiseli krastavci


Pravi fini ljetni kiseli krastavci. Ovako kiseljene se voli ili ne voli.

Sastojci
1kg domaćeg salatnog krastavaca (svijetli, bucmasti)
1 -2 dcl alkoholnog octa
1 žlica soli
malo kopra
malo bibera u zrnu


1/2 litre vode

Priprema
1.
:Krastavce operite i narežite na :četvrtine , ali ne do kraja. Krastavac treba ostati u komadu.
2.
U opranu i čistu staklenku ( 1 litra) poslažite krastavac.
3.
U ocat (ovisno koliko tko voli kiselo) dodajte 0.5 l vode žlicu soli, grančicu kopra i par zrna bibera.
4.


Tekućinu prelijte preko krastavaca.
5.
Staklenku pokrijte tanjurićem i ostavite na suncu, da sunce obavi svoje..
6.
Za dva dana, kad krastavac pobijeli, dobit čete ukusan kiseli krastavac.
coolinarika.com