Brže od ovoga ne postoji. Bez dizanja i čekanja. Možete jesti toplo ili hladno, puniti čime vama odgovara.
Sastojci
Casa (200*ml) tecnog jogurta
400-500 grama brasna
1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
2 kasike kristal secera
1 prašak za pecivo Dolcela
50 grama putera ,otopljenog
jaje za premazivanje
Priprema
Otopite puter, dodati jogurt,vanilin secer i šećer. Dodavati brašno (pomijesano sa praskom za pecivo)… malo po malo. Možda vam neće trebati 500 grama. Dovoljno je da dobijete masu koja se neće lijepiti za ruke. Ako imate vremena ostavite 15 minuta da odstoji,a ako ne odmah razvaljajte,mazite i zarolajte strudlu. Možete puniti po želji. Ja sam punila dzemom od jabuka i makom. Mak samo potopim u par kašika vrućeg mlijeka i par kašika šećera, da bude kompaktna smjesa, gusta,a maziva.
Oblikovanu strudlu prije pečenja premazati jajetom.
1.
Ako želite da vam štrudle budu manje,podijelite masu na dva dijela. Ja sam ispekla dvije manje štrudle u tepsiju 20x30cm, na 180 stepeni, 30 min. ,odnosno dok fino porumeni.
coolinarika.com