Odličan za sve ljubitelje voćnih slastica.
Sastojci
ZA PODLOGU OD KEKSA;
cca-250g. petit beurre keksa /s okusom maslaca
sok od višanja za namakanje
ZA NADJEV 1.
850g. svježih ili 1-staklenka kompota višanja bez koštica
ZA NADJEV 2.
400g. masnijeg krem-sira/+ 1-vrećica želatine-fix
150g. šećera u prahu
1 vrećica burbon-vanilije po ukusu
400ml. slatkog vrhnja/za šlag+ 2 -vrećice kremfixa
Priprema
1.
Formiranje torte;
u četvrtasti dublji pleh ili kalup,(po mogućnosti s pokretnim stranicama),složite keks u dva reda-sloja,prethodno ga namočite u soku od višanja.
2.
NADJEV 1.
ako čete koristiti svježe višnje (uskoro nam dolazi sezona)onda ih operite,odstranite peteljke,i koštice pa ih prokuhajte u 200.ml. vode,stavite ih u cjedilo,ohladite,sačuvajte sok.
višnje iz staklenke također ocijedite i sačuvajte sok.
3.
NADJEV 2.
čvrsto tucite slatko vrhnje s vanilijom i praškom za učvršćivanje,sir izmiješajte s šećerom u prahu i
želatinom , dodajte u čvrsto tučeno slatko vrhnje.
4.
u tri sloja premažite tortu,prvo sloj nadjeva 2.
pa nadjev 1.i tim redoslijedom još dva puta.
5.
neka se "odmara" preko noći,drugi dan odstranite obruč,ukrasite po želji,čokoladnim bombonicama,struganom bijelom i tamnom čokoladom i sl.
Posluživanje
ja,osobno nisam ljubitelj želatina u slasticama,ali sam ovdje koristila i želatinu fix i kremfix/učvrščivač za slatko vrhnje!
neka vam torta stalno bude u hladnjaku,jer je onda posebno osvježavajuća!
coolinarika.com