SUNČEVE PJEGE! ZAISTA EKSPLOZIJA OKUSA.



Očaravajuće, ime mu stvarno odgovara, zaista eksplozija okusa, a izgledom me oborio kao rijetko koji kolač do sada. Savršeno.

SASTOJCI
PRVI BISKVIT
7 bjelanjaka
200 g šećera
25 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
40 g Gussnela Dolcela By Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
2 žlice octa
1 žličica mljevene crne kave

DRUGI BISKVIT
7 žumanjaka
2 jaja
150 g šećera
2 žlice ulja


130 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
1 žlica octa

KREMA
1 Kompot od breskve Podravka (465 g ocijeđene mase) By Podravka
1 Puding vanilin Dolcela By Podravka
125 grama maslaca
1 vrećica Mljevene želatine Dolcela By Podravka
3 žlice šećera

PRIPREMA
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i umiješajte postepeno šećer, brašno, Gussnel i izmiješajte lagano pjenjačom.
Prašak za pecivo pomiješajte sa octom pa dodajte na kraju.
Lim za pečenje (20x35cm) obložite papirom, pa žlicom stavljajte hrpice bjelanjka.
Te hrpice posipajte s mljevenom crnom kavom.
Za drugi biskvit izmiješajte žumanjke i jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, brašno i na kraju prašak koji ste izmiješali prvo s octom.
Prelijte preko hrpica od bjelanjaka.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko pola sata. Pečeno prerežite na pola.


Ocijedite breskve iz kompota, pa u taj sok dodajte toliko vode da vam bude pola litre.
Puding razmutite, dodajte ostatak šećera i zakuhajte.
Želatinu prelijte s vodom i pustite da bubri 5-10 minuta.
U topli puding dodajte nabubrenu želatinu, maslac sobne temperature i na kockice narezane breskve.
Nadjev rasporedite po polovici kolača, stavite gornji dio biskvita te ga stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

Posluživanje
Ohlađeni kolač izrežite i pospite šećerom u prahu pa poslužite.

Savjet
Kad ste biskvit prerezali, vratite prvi dio u lim za pečenje, prelijte kremom i stavite drugi biskvit.
Kolač je izrazito ''nježan'' te se mora dobro ohladiti prije serviranja.
coolinarika.com