SUNČEVE PJEGE! ZAISTA EKSPLOZIJA OKUSA.



Očaravajuće, ime mu stvarno odgovara, zaista eksplozija okusa, a izgledom me oborio kao rijetko koji kolač do sada. Savršeno.

SASTOJCI
PRVI BISKVIT
7 bjelanjaka
200 g šećera
25 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
40 g Gussnela Dolcela By Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
2 žlice octa
1 žličica mljevene crne kave

DRUGI BISKVIT
7 žumanjaka
2 jaja
150 g šećera
2 žlice ulja


130 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
1 žlica octa

KREMA
1 Kompot od breskve Podravka (465 g ocijeđene mase) By Podravka
1 Puding vanilin Dolcela By Podravka
125 grama maslaca
1 vrećica Mljevene želatine Dolcela By Podravka
3 žlice šećera

PRIPREMA
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i umiješajte postepeno šećer, brašno, Gussnel i izmiješajte lagano pjenjačom.
Prašak za pecivo pomiješajte sa octom pa dodajte na kraju.
Lim za pečenje (20x35cm) obložite papirom, pa žlicom stavljajte hrpice bjelanjka.
Te hrpice posipajte s mljevenom crnom kavom.
Za drugi biskvit izmiješajte žumanjke i jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, brašno i na kraju prašak koji ste izmiješali prvo s octom.
Prelijte preko hrpica od bjelanjaka.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko pola sata. Pečeno prerežite na pola.


Ocijedite breskve iz kompota, pa u taj sok dodajte toliko vode da vam bude pola litre.
Puding razmutite, dodajte ostatak šećera i zakuhajte.
Želatinu prelijte s vodom i pustite da bubri 5-10 minuta.
U topli puding dodajte nabubrenu želatinu, maslac sobne temperature i na kockice narezane breskve.
Nadjev rasporedite po polovici kolača, stavite gornji dio biskvita te ga stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

Posluživanje
Ohlađeni kolač izrežite i pospite šećerom u prahu pa poslužite.

Savjet
Kad ste biskvit prerezali, vratite prvi dio u lim za pečenje, prelijte kremom i stavite drugi biskvit.
Kolač je izrazito ''nježan'' te se mora dobro ohladiti prije serviranja.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • JASTUČIĆI. Riječju.. oduševljena. SASTOJCIBiskvit• 5j aja• 220 g brašna• 180 g šećera• 1 žličica praška za pecivo• 125 ml ulja (adsbygoogle = window… Saznaj više
  • BRZI ČOKOLADNI KOLAČ. Ukoliko želite čokoladni desert, a u stisci ste sa vremenom, onda je ovaj kolač je idealno rješenje za vas. Kolač možete ukrasiti sa šlagom ili/… Saznaj više
  • KOLAČ SA JAGODAMA. Lagan ljetni kolač. Prelazi vec u tradicionalne jer kad su jagode u pitanju, svima pada na pamet kombinacija biskvit, jagode i slag. SASTOJCI KORE … Saznaj više
  • ČOKOLADNE KOCKE SA VIŠNJAMA. SOČNE KOCKE SA KOMBINACIJOM ČOKOLADE I VIŠANJA. Sastojci za kore:3 jaja15 kašika šećera15 kašika ulja15 kašika mleka15 kašika brašna4 kašike kaka… Saznaj više
  • Ekleri. Predivni, veoma ukusni! Sastojci 200 g putera 200 ml vode 200 g brasna 6 - 7 kom. jaja Fil 1 lit mleka 4 kom jaja 6 kasika brasna 1 kesica pudi… Saznaj više
  • BRZI PUDING KOLAČ ! Krenem radit kolac i shvatim da mi pola sastojaka fali i onda ispadne ovo!Sastojci:2 pudinga vanilija2 pudinga cokolada2 pudinga ljesnjak2,4l mlijek… Saznaj više
  • KOCKE NA STRAFTE. Kolac je super morate ga probati. Sastojci KORA: 4 belanceta 1/2 solje secera 1/2 kasicice praska za pecivo 1/2 solje mlevenih oraha 1/4 solje b… Saznaj više
  • Kolac sa keksom i bananama Vrlo brzo, vrlo jednostavno i vrlo, vrlo ukusnoooooooooo. NE PEČE SE A GOTOV ZA 20 MINUTA! Sastojcibrzi kolaci2 kom pudinga ( po ukusu )3 kom b… Saznaj više
  • PITA OD ČOKOLADE Recept od čoko pite koja će zadiviti goste uz kavicu ili poslije nedjeljnog ručka a obavezan je i za Božić Uskrs. SASTOJCI40 dag brašna ošt… Saznaj više
  • Kurtoskalacs ( Chimney cake, dimnjak) KOLAČ KOJI JE ZALUDEO MILIONE LJUDI. SADA MOŽETE NAPRAVITI KOD KUĆE VRLO LAKO! Sastojci250 g Glatko brašno1 jaje33g otopljeni putar1-1,5dcl mlije… Saznaj više