
Svako pravi ovu vrstu jela na svoj način. Isprobajte moj.
Sastojci
500 gr mljevene junetine
1 luk
2 čehne bijelog luka
1 kriška hljeba
1 jaje
SOS
1 konzerva paradajza
1 čaša vode
1 kašičica mljevene ljute papričice
2 kašičice aleve paprike
Način pripreme
Luk sitno isjeckajte, posolite i iscijedite višak vode.
Pomiješajte sa mljevenim mesom i rendanim bijelim lukom.
Hljeb potopite u malo vode, ostavite 10-ak minuta i ocijedite višak.
Dodajte u smjesu i pomiješajte sa jajetom.
Rukama oblikujte okruglice i popržite na maslinovom ulju dok ne porumene.
Paradajz uspite u šerpu sa ljutom i alevom paprikom.
Kuhajte dok se paradajz ne počne raspadati i dodajte vodu.
Pustite da proključa pa dodajte okruglice i kuhajte još 15-ak minuta.
domacica.com