Najbolji recept za pitabrød.



Ovaka peciva mogu da se zamrznu i jos dok su zamrznuta ubaciti u prethodno zagrejanu pecnicu na 200 stupnjeva i zagravati kratko koji minut i dobicete sveza peciva kao da ste tek napravili. Mogu se zagrevati na rostilj. Ukusna su i bez icega a tesko se zaustaviti samo na jednoj lepinji.

SASTOJCI
25 gr svezeg kvasca
3 dl ( 300 ml ) mleka
1 zlicica soli
2 - 3 zlice maslinova ulja


400 - 450 gr glatkog brasna

PRIPREMA
1. Razmrviti kvasac u malo mlakog mleka bez grudvica pa mu umesati ostatak mlakog mleka i ulje.
2. Prosejano brasno ca 400 gr i sol promesati i u sredini napraviti udubljenej a u udubljenje izliti mesavinu kvasca i mleka te umesiti mekano tosto koje se odvaja od stranica posude uz dodavanje malo po malo brasna ako nam butre potrebno od onih 50 gr sto smo ih odvojili.
3. Testo prekriti i ostaviti da narasta na toplom mestu.
4. U medjuvremenu zagrevati pecnicu na 270 ili 250 stupnjeva.
5. Obloziti dva pleha sa pek - papirom.
6. Nadoslo testo istresti na pobrasnjenu radnu povrsinu pa podeliti na 8 jednakih delova koje


oblikujemo u loptice.
7. Svaku lopticu dlanovima pritiskati istanjiti u krug ca 15 cm velicine ili valjkom.
8. Pazljivo redjati na oblozen pleh po 4 na svaki.
9. Pleh staviti u dobro zagrejanu rernu i pratiti cim napuhnu gotove su. ca 4 do 6 minuta.
10. Izvaditi iz rerne prerezat malo i u supljinu nadevati sa omiljenim prilogom.
11. Ukusne su i bez icega, same.
coolinarika.com