SASTOJCI
ZA TIJESTO
1 svježi kvasac
1 žlica šećera
250 ml tople vode
1 kg Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
1 žlica soli
100 g maslaca
250 ml mlijeka
ZA NADJEV
150 g Čajne kobasice Podravka By Podravka
150 g pršuta
200 g dimljenog kačkavalja
125 g maslaca
2 žumanjka
150 ml Ketchupa blagog Podravka By Podravka
Origano sušeni Podravka By Podravka
ZA PREMAZIVANJE
1 bjelanjak
PRIPREMA
Svježi kvasac izmrvite u manjoj zdjelici, dodajte malo šećera i prelijte s oko 100 ml tople vode i ostavite stajati oko 10 minuta.
Od brašna, soli, preostalog šećera, otopljenog maslaca, toplog mlijeka i preostale tople vode umijesite glatko tijesto. Ostavite ga stajati oko sat vremena da se diže.
Nakon toga tijesto podijelite na 4 dijela.
Svaki komad tijesta razvaljajte i nadjenite ¼ nadjeva koji će te pripremiti na slijedeći način.
Čajnu kobasicu i pršut sitno narežite.
Dodajte naribani kačkavalj, maslac, žumanjke, ketchup, origano i sve dobro izmiješajte.
Tijesto zarolajte, premažite bjelanjkom, pospite sezamom i stavite u hladnu pećnicu.
Nakon toga pećnicu uključite na 200°C i kruščiće pecite oko 45 minuta dok kruščići ne porumene.
Posluživanje
Nadjevene kruščiće ohladite i poslužite uz ukiseljeno povrće.
Savjet
U nadjev možete umjesto pršuta staviti kuhanu šunku. Ukoliko vam ostane koji dio, slobodno ga zamrznite.
coolinarika.com