BRZA I JEDNOSTAVNA SAVIJAČA.



Ako Vam ne ide od ruke razvlačenje kora, jednostavno rešenje jeste kupovanje istih, međutim nikad to nije to, bar za mene… Evo jedne divne, kombinovane savijace, za koju verujem da će vas osvojiti brzinom i jednostavnošću pripreme, a potom i ukusom….

SASTOJCI
KORE
1/2 kg kupovnih kora

FIL I
3 jaja
1 vanilin šećer
22 kašike šećera
22 kašike mleka
22 kašike ulja


22 kašike brašna ( ravnih )
1 prašak za pecivo

FIL II
4 veće jabuke
1 kesica cimeta

PRIPREMA
1.
Odvojiti kore dve po dve.
2.
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje i mleko, sjediniti.
3.
Dodati brašno sa praškom za pecivo, smesi od jaja i sjediniti smesu ponovo.
4.
Jabuke oguliti tek kada pripremite ovaj prvi fil, da ne bi pocrnile, i pustile vodu kad se izrendaju.
5.
Jabuke izrendati i pomešati sa cimetom.
6.


Filovati na sledeći način: staviti prvu koru i premazati prvim filom, tj. smesom od jaja i brašna.
7.
Preko nje staviti drugu koru, i premazati i nju smesom od jaja i brašna.
8.
Rasporediti jabuke na jednoj strani i uviti filovane kore u rolat.
9.
Postupak ponavljati dok ne potrošite sav fil od jaja i brašna.
10.
Rolate premazati uljem i peći na 200 C, dok ne porumene.
11.
Pečene posuti šećerom u prahu i seći kad se ohladi.

Posluživanje
Ako se pitate kojom količinom smese jaja i brašna treba premazati kore, to je tek toliko da se premaže cela kora, u tankom sloju, otprilike 4-5 kašika, jer ta smesa nadolazi od praška za pecivo.
Takođe umesto da jabuke rasporedita na jednoj strani, možete celu površinu poprskati jabukama,
Od ove količine sastojaka trebalo bi izaći 5-6 davijača, što najviše zavisi od veličine jaja.
1. kada je rec o kolicini brašna, radi se o 22 RAVNE KAŠIKE.
2. treba se pridrzavati ovog sto sam napisala u napomeni, a to je da jedan list, premažete sa 4-5 kašika dobijene smese, ma koloko tanko Vam to izgledalo, preko toga stavite drugi list, i namažete sa istom količinom, 4-5 kašika, rasporedite voće po celom listu, ili na strani, tako da se prlikom rezanja nađe u sredini.coolinarika.com