Miris svježe pečenog lisnatog tijesta miris je topline. Povrće i parmezan tijestu daju puniji okus, a blagi kopar miris svježine. Ovom ćete savijačom oduševiti goste poslužite li je kao predjelo dobrodošlice.
Sastojci
1 pakovanje zamrznutog Lisnatog tijesta Podravka By Podravka
1 vrećica Zamrznute mješavine graška i mrkve Podravka By Podravka
1 žlica narezanog svježeg kopra
2 žlice Krušnih mrvica
1 jaje
2 žlice kiselog vrhnja
sol
2 žlice parmezana
Za premazivanje:
1 jaje
Za posipavanje:
1 žlica sezama
Priprema
Zamrznuto povrće stavite u kipuću vodu i kuhajte 10 minuta.
Kuhano povrće ocijedite, a dio povrća usitnite. Usitnjenom povrću dodajte preostalo kuhano povrće, sol, kopar, krušne mrvice, razmućeno jaje, parmezan, vrhnje i promiješajte.
Lisnato tijesto tanko razvaljajte i polovicu tijesta premažite s pola pripremljenog povrtnog nadjeva. Isto učinite s drugim tijestom tako da dobijete dvije savijače.
Zarolajte ih, nabodite vilicom, premažite razmućenim jajetom, pospite sezamom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20 minuta.
Posluživanje
Savijaču s povrćem poslužite toplu.
Savjet
Savijače malo ohladite, a tek onda narežite.
coolinarika.com