SJAJNA GLAZURA ZA STAKLENE TORTE.



NAPRAVITE SAMI.

Sastojci
2 vrećice Želatine Dolcela ( 10 gr)
120 ml vode
300 g glukoza (traubenzucker iz dm-a)


300g Šećera ( kristal)
150 g vode
200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
300 g čokolade (bijele, tamne ili mliječne - ovisi koju boju glazure želite)
150 g maslaca
jestiva boja po želji

Priprema
1.
U veću posudu natrgajte čokoladu i narežite maslac.
2.
Pomiješajte želatinu s hladnom vodom (120g)
3.
Zakuhajte glukozu, šećer i vodu (150g)
4.


maknite s vatre i u smijesu dodajte želatinu te kondenzirano zaslađeno mlijeko
5.
Dobivenu smijesu prelijte preko maslaca i čokolade i miješajte da mjehurići zraka nestanu
6.
Po želji u smijesu dodajte jestivu boju.
7.
Glazuru koristite na temperaturi od 35 stupnja (ja sam čak još malo više ohladila, jer kad sam prvi put prelila malo mi je previše klizila dolje)
Posluživanje
Na glazuru se mogu odmah ili kad se malo ohladi dodati razni ukrasi, voće i slično.
brzireceptisavjeti.blogspot.ba