Baka Mila, koja je u svome vrtu uzgajala divne mirisne crvene ruže, opojnog mirisa, krvavo crvene boje. Od latica tih ruža pravila je, starinskim načinom rakiju.
Sastojci
potrebno:
1 velika staklena tegla, širokog grla
-- rakija lozovača
što više latica ljetnih mirisnih ruža, netretiranih
Priprema
1.
U staklenku širokog grla natiskajte što više možete latica od ruža.
2.
Zalijte rakijom lozovačom.
3.
Zatvorite poklopac.
4.
Ostavite cijelo ljeto na suncu ili sunčanom mjestu.
5.
Najesen procijedite.
6.
Sad pred sobom imate mirisnu rakiju, zlaćane boje.
Posluživanje
Ovo je prava “ružična rakija”, kako ju je moja baba zvala, ona nije u nju stavljala šećer, jer ju je koristila za fritule (ušćipke-njen naziv). Kako se tijesto za fritule prži, šećer iz rakije bi mogao uzrokovati da tijesto “povuče” više ulja.
coolinarika.com