Zaista savršen kolač koji zbog jogurta dugo ostane svjež.


Sočni čokoladni kolač.

Sastojci
240 gr brašna
250 gr šećera
340 gr jogurta u čaši
140 gr putera
40 gr kakaa




100 gr čokolade za kuhanje
2 jaja
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo

Preljev
100 gr čokolade za kuhanje
40 gr putera
1 kašika šećera

Način pripreme

Brašno pomiješajte sa kakaom, sodom bikarbonom i praškom za pecivo.
Umutite šećer sa puterom sobne temperature, dodajte jaja, jogurt i otopljenu čokoladu pa dobro umutite.
Umiješajte smjesu brašna i umutite.
Uspite u namašćenu 



i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u renri zagrijanoj na 180 stepeni 25 minuta.
Čokoladu otopite sa puterom i šećerom pa premažite preko kolača.
domacica.com