SASTOJCI
kore
• 225 g mekog brašna
• 225 g oštrog brašna
• 125 g šećera
• 2 paketića vanilin šećera
• 2 žlice prženih, mljevenih lješnjaka
• po 1 žličica sode i praška za pecivo
• 1 veće jaje
• 125 g čvrstog jogurta
• 125 g maslaca
• cca 2 žlicemasti (tj. po potrebi)
krema
• 850 ml mlijeka
• 2 vrećice pudinga vanilin
• 2 žlice brašna
• 200 g šećera
• 200 g margarina za kreme
• pola ampulicearome maslac vanilija (butter vanilla, Dr.Oetker)
• 3 žlice milerama
• 3 čeparuma
PRIPREMA
1. Od navedenih sastojaka umijesiti meko tijesto (ako volite da vam se pita topi u ustima, u suprotnom umijesite tvrđe tijesto). Neka odstoji pola sata dosat vremena na hladnom.
2. U međuvremenu zakuhati puding s brašnom i šećerom u aromatiziranom mlijeku, u vruću kremu umiješati omekšali margarin i još kratko prokuhati. U toplu umiksati mileram i rum, ohladiti (do sobne temperature).
3. Tijesto podijeliti na 3 dijela,
razvaljati kore na papiru za pečenje (iskrojila sam papire dimenzija 22×38 cm) i peći na obrnutoj strani lima za pečenje na temperaturi od 190*C dok ne poprime blago rumenu boju. Paziti da se ne prepeku!
4. Filati kore, opteretiti nekom kuharicom, sutradan rezati i poslužiti….
coolinarika.com
• 200 g margarina za kreme
• pola ampulicearome maslac vanilija (butter vanilla, Dr.Oetker)
• 3 žlice milerama
• 3 čeparuma
PRIPREMA
1. Od navedenih sastojaka umijesiti meko tijesto (ako volite da vam se pita topi u ustima, u suprotnom umijesite tvrđe tijesto). Neka odstoji pola sata dosat vremena na hladnom.
2. U međuvremenu zakuhati puding s brašnom i šećerom u aromatiziranom mlijeku, u vruću kremu umiješati omekšali margarin i još kratko prokuhati. U toplu umiksati mileram i rum, ohladiti (do sobne temperature).
3. Tijesto podijeliti na 3 dijela,
razvaljati kore na papiru za pečenje (iskrojila sam papire dimenzija 22×38 cm) i peći na obrnutoj strani lima za pečenje na temperaturi od 190*C dok ne poprime blago rumenu boju. Paziti da se ne prepeku!
4. Filati kore, opteretiti nekom kuharicom, sutradan rezati i poslužiti….
coolinarika.com