Savršeni je prilog svakom jelu.
Sastojci
1 kg karfiola
2 kašike sitno sjeckanog bijelog luka
3 kašike maslinovog ulja
1/3 šolje parmezana
so, biber
Način pripreme
Odvojite cvjetove karfiola i dobro promješajte sa maslinovim uljem i bijelim lukom.
Posolite, pobiberite i promiješajte još jednom.
Stavite u tepsiju i
pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 25 minuta.
Pospite parmezanom i pecite još 5 minuta.
domacica.com
1/3 šolje parmezana
so, biber
Način pripreme
Odvojite cvjetove karfiola i dobro promješajte sa maslinovim uljem i bijelim lukom.
Posolite, pobiberite i promiješajte još jednom.
Stavite u tepsiju i
pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 25 minuta.
Pospite parmezanom i pecite još 5 minuta.
domacica.com