
10-minutna piletina.
Zašto komplikovati kada ne morate?
Sastojci
4 velike pileće šnicle
2 kašike brašna
2 kašike putera
½ šolje pilećeg temeljca
¼ šolje crvenog vina
Način pripreme
Piletinu posolite, pobiberite i pospite brašnom.
U tavi otopite puter pa na njemu popržite piletinu.
Sklonite meso
na tanjir pa u tavu uspite temeljac i vino.
Kuhajte dok se smjesa ne zgusne i prespite preko piletine.
domacica.com
½ šolje pilećeg temeljca
¼ šolje crvenog vina
Način pripreme
Piletinu posolite, pobiberite i pospite brašnom.
U tavi otopite puter pa na njemu popržite piletinu.
Sklonite meso
na tanjir pa u tavu uspite temeljac i vino.
Kuhajte dok se smjesa ne zgusne i prespite preko piletine.
domacica.com