
Dok u kući ima krompira i sira svi su sretni i zadovoljni. Evo ukusnog i brzog načina da pripremite krompir.
Sastojci
1 kg krompira
50 gr putera
400 ml milerama
3 čehna bijelog luka
100 gr gauda sira
so, biber
Način pripreme
Krompir ogulite, operite i izrežite na tanke kriške.
Rasporedite ga u namašćenu tepsiju, posolite, pobiberite i po njemu poredajte puter narezan na listiće.
Pokrijte aluminijskom folijom i pecite sat vremena na 200 stepeni dok krompir ne omeška.
Mileram pomiješajte sa
sitno sjeckanim bijelim lukom, prelijte preko krompira pa pospite narendanim sirom.
Pecite još 15-ak minuta dok ne porumeni.
domacica.com
100 gr gauda sira
so, biber
Način pripreme
Krompir ogulite, operite i izrežite na tanke kriške.
Rasporedite ga u namašćenu tepsiju, posolite, pobiberite i po njemu poredajte puter narezan na listiće.
Pokrijte aluminijskom folijom i pecite sat vremena na 200 stepeni dok krompir ne omeška.
Mileram pomiješajte sa
sitno sjeckanim bijelim lukom, prelijte preko krompira pa pospite narendanim sirom.
Pecite još 15-ak minuta dok ne porumeni.
domacica.com