SASTOJCI
Podloga
• 300 g mljevenog keksa
• 5 kašika šećera u prahu
• 150 g otopljenog margarina
• po potrebi soka od krušaka
Krema
• 4 veće kruške
• 1,5 šolja (šolja=200 ml) šećera
• 3 šolje vode
• 2 pudinga od vanilije
Dekoracija
• šlag
• mljeveni orasi
PRIPREMA
1. Sjediniti mljeveni keks, šećer, otopljeni margarin, pa dodati sok od krušaka (po potrebi). Sve dobro sjediniti, pa oblikovati podlogu za tortu. Oko podloge staviti ivicu kalupa za tortu.
2. Kruške oguliti, pa narezati na kockice. Staviti u šerpu, dodati šećer i vodu, pa kuhati 10-tak minuta.
3. Umutiti prah pudinga od vanilije sa malo vode, pa sipati vrelu tečnost iz šerpe. Miješajući svo vrijeme,
sipati sadržaj u šerpu. Kada krema dobije gustinu, maknuti sa vatre.
4. Malo prohladiti, pa sipati u kalup, preko podloge od keksa.
5. Dobro ohladiti u frižideru, pa skinuti ivice kalupa.
6. Premazati umućenim šlagom, posuti orasima. Ohladiti, pa rezati na parčad!
kuvajmo-blogovski.com
Dekoracija
• šlag
• mljeveni orasi
PRIPREMA
1. Sjediniti mljeveni keks, šećer, otopljeni margarin, pa dodati sok od krušaka (po potrebi). Sve dobro sjediniti, pa oblikovati podlogu za tortu. Oko podloge staviti ivicu kalupa za tortu.
2. Kruške oguliti, pa narezati na kockice. Staviti u šerpu, dodati šećer i vodu, pa kuhati 10-tak minuta.
3. Umutiti prah pudinga od vanilije sa malo vode, pa sipati vrelu tečnost iz šerpe. Miješajući svo vrijeme,
sipati sadržaj u šerpu. Kada krema dobije gustinu, maknuti sa vatre.
4. Malo prohladiti, pa sipati u kalup, preko podloge od keksa.
5. Dobro ohladiti u frižideru, pa skinuti ivice kalupa.
6. Premazati umućenim šlagom, posuti orasima. Ohladiti, pa rezati na parčad!
kuvajmo-blogovski.com