Imam nekoliko recepata za domaći sladoled, ovaj mi je najdraži, jer je univerzalan, temeljni; možete dodati ono što volite ili imate… Ovoga sam puta dodala ono što sam našla u kući… Grožđice, rum, sjeckani orasi...
Sastojci
Temeljni recept
1 l. punomasnog mlijeka
1 vrećica vanilin-šećera
4 jaja
350 gr. šećera
Dodaci
1. dodatak komadići čokolade i prženi usitnjeni lješnjak
2. dodatak 1/2 čaše ruma i grožđice
3. dodatak isjeckano voće po želji
Priprema
1.
Jaja dobro izmiksati sa šećerom i vanilin-šećerom. Mlijeko staviti da uskuha, dodati jaja i šećer i na laganoj vatri miješati dok ne zgusne. Skloniti sa vatre i miješati dok se ne ohladi (oko 15 minuta). Zatim dodati ono što želite: rum, čokoladu ili voće.
2.
Izliti u plastičnu kutiju i staviti na
led najmanje 24 sata.
Posluživanje
Izvaditi iz leda najmanje pola sata prije posluživanja.
coolinarika.com
3. dodatak isjeckano voće po želji
Priprema
1.
Jaja dobro izmiksati sa šećerom i vanilin-šećerom. Mlijeko staviti da uskuha, dodati jaja i šećer i na laganoj vatri miješati dok ne zgusne. Skloniti sa vatre i miješati dok se ne ohladi (oko 15 minuta). Zatim dodati ono što želite: rum, čokoladu ili voće.
2.
Izliti u plastičnu kutiju i staviti na
led najmanje 24 sata.
Posluživanje
Izvaditi iz leda najmanje pola sata prije posluživanja.
coolinarika.com