Sastojci
2 komada odreska (svaki po 200g)
ulje
sol
svježe mljeveni papar
maslac
Priprema
1.
Ono što je najbitnije je odabrati fine odreske. Jedan odrezak treba težiti oko 200 g i biti debljine oko 2 cm. Ovo je bio baby beaf steak. Bilo bi dobro da su
prošarani masnoćom jer će tako biti mekši, sočniji i ukusniji.
2.
Odreske ostaviti na sobnoj temperaturi 20-30 minuta.
3.
Na svaki odrezak kapnuti par kapi ulja, utrljati te ga obilno posoliti i začiniti svježe mljevenim paprom. Ponoviti isto s druge strane.
4.
Grill tavu dobro zagrijati. Na tavu uliti malo ulja.
5.
Odreske peći 3 minute na jačoj vatri. Okrenuti odreske, dodati žlicu maslaca i peći još 3 minute. Tako odrezak neće biti žilav i njegova će sredina ostati ružičasta i mekana. Meso
se za vrijeme pečenja ne smije bosti vilicom jer će biti žilavo.
6.
Ostaviti odrezak 5-6 minuta da odstoji. Dobar tek!
Posluživanje
Kao prilog poslužila sam salatu od matovilca i radiča, pečene paprike i pečene gljive.
coolinarika.com