Steak. Jednostavno i brzo, a najviše me iznenadio njihov okus. Tako su fini i sočni!


Sastojci
2 komada odreska (svaki po 200g)
ulje
sol
svježe mljeveni papar
maslac

Priprema
1.

Ono što je najbitnije je odabrati fine odreske. Jedan odrezak treba težiti oko 200 g i biti debljine oko 2 cm. Ovo je bio baby beaf steak. Bilo bi dobro da su 



prošarani masnoćom jer će tako biti mekši, sočniji i ukusniji.
2.

Odreske ostaviti na sobnoj temperaturi 20-30 minuta.
3.

Na svaki odrezak kapnuti par kapi ulja, utrljati te ga obilno posoliti i začiniti svježe mljevenim paprom. Ponoviti isto s druge strane.
4.

Grill tavu dobro zagrijati. Na tavu uliti malo ulja.

5.

Odreske peći 3 minute na jačoj vatri. Okrenuti odreske, dodati žlicu maslaca i peći još 3 minute. Tako odrezak neće biti žilav i njegova će sredina ostati ružičasta i mekana. Meso 



se za vrijeme pečenja ne smije bosti vilicom jer će biti žilavo.
6.

Ostaviti odrezak 5-6 minuta da odstoji. Dobar tek!

Posluživanje

Kao prilog poslužila sam salatu od matovilca i radiča, pečene paprike i pečene gljive.
coolinarika.com