
Sastojci
Potrebno je:
1/2 lista veće oblande
Tamni deo:
600 g suvih šljiva
1 dl vode
125 g margarina
100 g čokolade
100 g mlevena keksa
Svetli deo:
200 g šećera
2 dl vode
125 g margarina
250 g kokosa
Glazura:
100 g čokolade
4 kašike ulja
Priprema
Samleti ili sitno iseckati 600 g suvih šljiva, dodati 1 dcl vode, 125 g margarina i prokuvati na vatri da se lepo sjedini pa dodati 100 g čokolade da se istopi i oko 100 g mlevena keksa (zavisi koliko su suve šljive, možda i manje keksa). Ovu masu rasporediti na
1/2 lista manje oblande. Beli deo: Istopiti na vatri 200 g šećera i 2 dl vode, dodati 125 g margarina da se istopi i na kraju dodati 250 g kokosa (kokos treba da je sitno mleven, štanglice se bolje seku ako nije sitan malo ga samleti u električnoj seckalici). Beli sloj staviti na crni sloj. Preko staviti glazuru od istopljene 100 g čokolade sa 4 kašike ulja.
recepti.com
100 g mlevena keksa
Svetli deo:
200 g šećera
2 dl vode
125 g margarina
250 g kokosa
Glazura:
100 g čokolade
4 kašike ulja
Priprema
Samleti ili sitno iseckati 600 g suvih šljiva, dodati 1 dcl vode, 125 g margarina i prokuvati na vatri da se lepo sjedini pa dodati 100 g čokolade da se istopi i oko 100 g mlevena keksa (zavisi koliko su suve šljive, možda i manje keksa). Ovu masu rasporediti na
1/2 lista manje oblande. Beli deo: Istopiti na vatri 200 g šećera i 2 dl vode, dodati 125 g margarina da se istopi i na kraju dodati 250 g kokosa (kokos treba da je sitno mleven, štanglice se bolje seku ako nije sitan malo ga samleti u električnoj seckalici). Beli sloj staviti na crni sloj. Preko staviti glazuru od istopljene 100 g čokolade sa 4 kašike ulja.
recepti.com