Vrijeme je kestenja,a na tu temu još jedna varijacija za brz i jako ukusan kolač od kestena.
SASTOJCI
• 300g petit keksa
• 400g očišćenog kuhanog kestena
• 2,5dl slatkog vrhnja
• 2dl mlijeka+1,5dec za namakanje keksa
• 2 kašike šećera u prahu
• 100g čokolade za kuhanje
• malo ruma,100g margarina
GLAZURA
• 100g mliječne čokolade
• 2 kašike mlijeka
• 2 kašike kajmaka ( kiselog vrhnja)
PRIPREMA
Kestenje preliti prokuhanim mlijekom, polako izraditi mikserom, dodati šećer u prahu, i malo po malo margarina sve dobro izraditi, dodati i 1kaš.ruma.Izraditi slatko vrhnje, otopiti čokoladu za kuhanje, 2 kašike slatkog izmućenog vrhnja dodati kestenu, ostatak vrhnja i čokolade izmutiti u kremu.Kekse namočiti u mlakom mlijeku, slagati red keksa, fil od kestena, preko njega čokoladni fil, i završiti redom namočenog keksa.
Za glazuru otopiti na pari mliječnu čokoladu sa mlijekom, maknuti sa pare i umiješati 2 kašike kajmaka kolač preliti i dobro ohladiti.
Ohlađen kolač sjeći na kocke
POSLUZIVANJE
Kada redate kekse ,redati 3 reda keksa po četiri komada,tada kolač ima visinu
coolinarika.com
GLAZURA
• 100g mliječne čokolade
• 2 kašike mlijeka
• 2 kašike kajmaka ( kiselog vrhnja)
PRIPREMA
Kestenje preliti prokuhanim mlijekom, polako izraditi mikserom, dodati šećer u prahu, i malo po malo margarina sve dobro izraditi, dodati i 1kaš.ruma.Izraditi slatko vrhnje, otopiti čokoladu za kuhanje, 2 kašike slatkog izmućenog vrhnja dodati kestenu, ostatak vrhnja i čokolade izmutiti u kremu.Kekse namočiti u mlakom mlijeku, slagati red keksa, fil od kestena, preko njega čokoladni fil, i završiti redom namočenog keksa.
Za glazuru otopiti na pari mliječnu čokoladu sa mlijekom, maknuti sa pare i umiješati 2 kašike kajmaka kolač preliti i dobro ohladiti.
Ohlađen kolač sjeći na kocke
POSLUZIVANJE
Kada redate kekse ,redati 3 reda keksa po četiri komada,tada kolač ima visinu
coolinarika.com