Obožavam pripremati zimnicu. Ovu salatu sam prvi put probala kod prijateljice i od tada je pravim svake godine.
Sastojci
6 kg paprika
1 l paradajza iz tetrapaka
1 glavica bijelog luka
200 ml sirćeta
100 ml ulja
200 gr šećera
so, biber
1 kesica konzervansa
Način pripreme
Paprike oprati, očistiti i izrezati na trake.
Stavite u veliku šerpu zajedno sa sitno sjeckanim bijelim lukom, paradajzom, sirćetom i uljem.
Začinite po želji i
kuhajte oko sat vremena.
Na kraju dodajte konzervans, kuhajte još 5 minuta i punite vruće tegle smjesom.
domacica.com
200 gr šećera
so, biber
1 kesica konzervansa
Način pripreme
Paprike oprati, očistiti i izrezati na trake.
Stavite u veliku šerpu zajedno sa sitno sjeckanim bijelim lukom, paradajzom, sirćetom i uljem.
Začinite po želji i
kuhajte oko sat vremena.
Na kraju dodajte konzervans, kuhajte još 5 minuta i punite vruće tegle smjesom.
domacica.com