Posna torta sa orasima.



Recept je za 5+.

Sastojci
testo
2 soljie/oko 200ml/ brasno
1 solja secer
1 i jos 1/2 solja mneralna voda
1/3 solja ulje
1 pakovanje praska za pecivo
1 mala kasika sode bikarbone
3-4 supene kasike marmelade po izboru
oko 100gr malo krupnije mljevene orahe

krema
3 kesice pudinga od vanilije
jos oko 3-4 supene kasike gustina
1 litar vode



2/3 kocke/od 250gr/ margarina
2-3 kesice vanilin secer
100gr cokolade/krupno naribana/

za posipanje ili dekoracija
100gr cokolade
ili oko 50-100gr secerne mrvice u boji

Priprema
1.
Prosejati brasno ,pa dodati orahe, praska za pecivo i sodu bikarbonu i dobro promesajte..

Suhim sastojcima dodajte mineralnu vodu ,ulje,secer i marmeladu.Kasikom ili zicom za mutenje jaja, pomesajte da se smesa ujednaci.

Pleh od stednjaka ,nauljajte i prekrijte sa pek-papirom,pa izlijte testo i stavite da se pece u prethodno zagrijanu pecnicu na oko 200-220C i pecite sve dok se ne zarumeni...

Probajte sa cackalicom dali je testo dobro peceno.

Izvadite je i ostavite da se malo ohladi pa onda,skinite pek-papir i secite testo na 3 uzduzne lente....
2.

Jedan deo vode/oko 300ml/ oddelite i u njega rastvorite puding i gustin zajedno sa vanilin secerom i secerom koji je propisan u uputu za pripremu pudinga,a ostatak vode zagrijte i skuvajte puding...Ostavite da se hladi...

Margarin izbijte s mikserom u pjenastu masu pa dodajte ohladzeni puding i mutite mikserom da smjesa 



postane glatka i kremasta.Dodajte naribanu cokoladu i s kasikom pomesajte.
3.

Nacin filanje torte je uobicajeno..

Razdelite fil na dva dela .i filajte svaku koru,tako sto ostavite samo malo za trecu koru koju ce te samo namazati da se naribana cokolada ili secerne mrvice -se zalepe na vrh torte...

Torta sa strane ostaje da se vidi svaki sloj od tjesta i kreme....

Ostavite tortu /ako vam ukucani dozvole/da odstoji jedan dan ili bar noc....