Fil uvek cvrst, slatkoca po nasem ukusu a lesnici krckajuuuuu.
Ovo je moja verzija kinder torte nastala kao mix vise razlicitih recepata za istu. Ni jedan mi u potpunosti nije odgovarao te sam sve lepo prilagodila sebi. Od tada tri puta spremana i uvek SAVRSENA!
Sastojci
Kora
5 belanaca
5 kasika secera
1 kašika prezli
1 kašika brasna
1 kašika mlevenih oraha (moze brasno ili prezle umesto njih)
1 kašika ulja
100gr lesnika
Fil
1l mleka
5 zumanaca
4 kesice pudinga od vanile
15 kasika secera
250gr margarina
100gr cokolade za kuvanje
Jos
200gr krema
150gr plazma keksa
2 kesice slaga ili 250ml slatke pavlake
250gr margarina
100gr cokolade za kuvanje
Jos
200gr krema
150gr plazma keksa
2 kesice slaga ili 250ml slatke pavlake
Priprema
1.
Lesnike krupno iseckati, ne samleti.
Od belanaca i secera umutiti cvrst sneg, pa lagano dodati ostale sastojke.
Na papiru za pecenje u plehu br.26 rasporediti iseckani lesnik, sipati masu preko i peci na 180-200c oko 30min. (Kod mene na 180c bude gotovo za 20min najvise ali mi je rerna luda!)
Pecenu koru premazati kremom preko lesnika.
2.
Od litre mleka odvojiti par kasika i staviti ga da se kuva. Od zumanaca, secera, pudinga i odvojenog mleka umutiti glatku smesu i dodati je uzavrelom mleku neprestano mesajuci
dok se ne zgusne. Ostaviti da se hladi.
Omeksalom, umucenom margarinu dodati ohladjen fil i lepo izmutiti mikserom. Podeliti ga na pola. Jednoj polovini dodati istopljenu cokoladu.
3.
Redjati redom: kora - zuti fil - keks natopljen u mleko - crni fil - slag.
Ostaviti je da prenoci a sutra probajte da pojedete samo jedno parce! :)
coolinarika.com
1.
Lesnike krupno iseckati, ne samleti.
Od belanaca i secera umutiti cvrst sneg, pa lagano dodati ostale sastojke.
Na papiru za pecenje u plehu br.26 rasporediti iseckani lesnik, sipati masu preko i peci na 180-200c oko 30min. (Kod mene na 180c bude gotovo za 20min najvise ali mi je rerna luda!)
Pecenu koru premazati kremom preko lesnika.
2.
Od litre mleka odvojiti par kasika i staviti ga da se kuva. Od zumanaca, secera, pudinga i odvojenog mleka umutiti glatku smesu i dodati je uzavrelom mleku neprestano mesajuci
dok se ne zgusne. Ostaviti da se hladi.
Omeksalom, umucenom margarinu dodati ohladjen fil i lepo izmutiti mikserom. Podeliti ga na pola. Jednoj polovini dodati istopljenu cokoladu.
3.
Redjati redom: kora - zuti fil - keks natopljen u mleko - crni fil - slag.
Ostaviti je da prenoci a sutra probajte da pojedete samo jedno parce! :)
coolinarika.com