Cokoladni rolat. Fina poslastica sa puno cokolade.


Sastojci
Za koru
6 jaja
6 kasika secera
3,5 kasike brasna
1,5 kasika kakaa


Za fil
250 g maslaca
200 g secera u prahu
100 g cokolade
2 jaja

Glazura
100 g cokolade
3 kasike ulja

Priprema
1. Umutiti cvrstu penu od belanaca, dodati secer, jedno po jedno zumance i na kraju
pazljivo umesati brasno i prosejani kakao ( da ne bi imao grudvica).
2. Sipati u veliki pleh od pecnice oblozen masnim papirom i ispeci koru.



3. Gotovu koru odmah izvaditi na vlaznu platnenu salvetu i uviti u rolat.
4. U medjuvremenu pripremiti fil: umutiti penasto maslac sa secerom u prahu.
5. Dodati zumanca, rastopljenu cokoladu i na kraju cvrstu penu od belanaca. sve dobro
umutiti mikserom.
6. Kad se kora ohladila, odmotati i preseci na pola po duzini, tako da dobijemo dve kore za
dva mala rolata.
7. Premazati pripremljenim filom, ponovo zaviti u rolat i odgore premazati tanko sa malo
fila.
8. Ostaviti da se dobro rashladi i preliti glazurom od cokolade. Po zelji, poprskati sa malo
bele cokolade.
Sastojci za cokoladnu glazuru su dati kao osnovna mera i dovoljni su za prelivanje
jednog malog rolata, za oba rolata treba udvostruciti kolicinu.
Ako vam je jednostavnije, samo naribajte cokoladu preko premazanog rolata i po zelji
pospite sa malo cokoladnih mrvica.

Posluživanje
Ovo je recept za dva mala 



cokoladna rolata, naravno da se moze napraviti i jedan veliki od
navedenih sastojaka. U tom slucaju bolje je onda napraviti nesto deblju koru ( 8 jaja, 8
kasika secera, 5 kasika brasna, 2 kasike kakaa). Ko zeli, moze napraviti i klasicni fil na pari.
Najlepse se sece ako se rolat prethodno rashladi.
coolinarika.com