Uspješno potamanjen u Koprivnici na ovogodišnjem cool okupljanju, ovaj jednostavan sočan kolač konačno je dočekao objavu recepta...
Sastojci
6 bjelanjaka
1 šalica šećera
1/2 šalice muscovado šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 šalica ulja
6 bjelanjaka
1 šalica šećera
1/2 šalice muscovado šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 šalica ulja
100 g kakao praha
1 šalica brašna
300 g miješanog suhog voća iz ruma
prstohvat mljevenog klinčića
preljev:
· 250 gčokolade za kuhanje
· 200 g maslaca
Priprema
Umutite snijeg od bjelanjaka. Dodajte šećer i muscovado šećer i nastavite mutiti.
Dodajte ekstrakt od vanilije, mljeveni klinčić i ulje pa lagano umiješajte kakao i brašno.
Na kraju pažljivo umiješajte
''pijano''suho i kandirano voće.
Pecite na 180°C. Dok se kolač peče na pari rastopite čokoladu s maslacem. Djelomično ohladite da dobijete gustu glazuru. Pečeni kolač prelijte glazurom i ostavite da se stegne.
coolinarika.com
300 g miješanog suhog voća iz ruma
prstohvat mljevenog klinčića
preljev:
· 250 gčokolade za kuhanje
· 200 g maslaca
Priprema
Umutite snijeg od bjelanjaka. Dodajte šećer i muscovado šećer i nastavite mutiti.
Dodajte ekstrakt od vanilije, mljeveni klinčić i ulje pa lagano umiješajte kakao i brašno.
Na kraju pažljivo umiješajte
''pijano''suho i kandirano voće.
Pecite na 180°C. Dok se kolač peče na pari rastopite čokoladu s maslacem. Djelomično ohladite da dobijete gustu glazuru. Pečeni kolač prelijte glazurom i ostavite da se stegne.
coolinarika.com