NACVRCANI SMEĐIĆI



Uspješno potamanjen u Koprivnici na ovogodišnjem cool okupljanju, ovaj jednostavan sočan kolač konačno je dočekao objavu recepta...


Sastojci
6 bjelanjaka
1 šalica šećera
1/2 šalice muscovado šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 šalica ulja


100 g kakao praha 
1 šalica brašna
300 g miješanog suhog voća iz ruma
prstohvat mljevenog klinčića


preljev:
· 250 gčokolade za kuhanje
· 200 g maslaca

Priprema
Umutite snijeg od bjelanjaka. Dodajte šećer i muscovado šećer i nastavite mutiti.
Dodajte ekstrakt od vanilije, mljeveni klinčić i ulje pa lagano umiješajte kakao i brašno.
Na kraju pažljivo umiješajte 



''pijano''suho i kandirano voće.

Pecite na 180°C. Dok se kolač peče na pari rastopite čokoladu s maslacem. Djelomično ohladite da dobijete gustu glazuru. Pečeni kolač prelijte glazurom i ostavite da se stegne.
coolinarika.com